0%
סוער באופוזיציה

דרמה: הליכוד 'נלחם' והביא לפסילת החוק של גילה גמליאל

במהלך ההצבעה על חוק השקיות של גילה גמליאל, מנסור עבאס הצביע נגד בטעות ומיד ביקש לתקן. בליכוד טענו כי אסור לו לשנות את ההצבעה - והביאו לפסילת החוק

נתנאל אוחנה
תגובה אחת
דרמה: הליכוד 'נלחם' והביא לפסילת החוק של גילה גמליאל
בנימין נתניהו במליאה הכנסת /// Olivier Fitoussi/FLASH90

סערה באופזיציה: הערב (רביעי) במהלך ההצבעה בכנסת על חוק השקיות של גילה גמליאל, כאשר מנסור עבאס לחץ בטעות על הכפתור הלא נכון ומיד ביקש לתקן כדי להצביע בעד. סגן יו"ר הכנסת צבי האוזר, שניהל את הדיון, קיבל את התיקון, אבל בליכוד טענו כי אסור לו לשנות את ההצבעה וביקשו לעצור את המליאה עד לקבלת חוות דעת משפטית.

מדובר בסיטואציה חריגה במיוחד, כאשר חברי הליכוד נאבקו להפיל למעשה את החוק של אחד מחברי הסיעה עצמה. בסופו של דבר האוזר קבע שההצעה של גמליאל נפלה בתיקו של 22 ח"כים בעד ו-22 נגד. עם זאת, שתי הצעות החוק של הקואליציה – שהוצמדו לחוק של גמליאל – עברו ברוב של 23 בעד ו-22 נגד.

מוקדם יותר היום, חברי הליכוד זעמו על גמליאל, שדרשה חופש הצבעה על הצעת החוק, ולא שתיפסל אוטומטית כמו כל הצעות החוק של הקואליציה – והובילה לסערה מול המפלגות החרדיות שהתנגדו למתן חופש ההצבעה ואיימו כי המהלך עלול לפרק את בלוק הימין.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.