0%
הסכם הגרעין:

גורם מדיני נגד ראש אמ"ן לשעבר: הסכם גרעין רע לישראל

גורם מדיני בכיר יוצא נגד עמדת ראש אמ"ן לשעבר - תמיר הימן. הגורם דחה את עמדת של ראש אמ"ן לשעבר תמיר הימן שטען שחזרה להסכם תהיה טובה לישראל. "המשמעות תהיה הזנקה של איראן" אמר

איצלה כץ
אין תגובות
גורם מדיני נגד ראש אמ"ן לשעבר: הסכם גרעין רע לישראל
הכור הגרעיני באיראן // צילום: Wikipedia

גורם מדיני בכיר דוחה את עמדתו של ראש אמ"ן לשעבר, תמיר הימן, שאמר בראיון ל"ישראל היום" כי "בעת הזו חזרה להסכם הגרעין טובה לישראל". כך פורסם בערוץ 7.

לדברי הגורם הבכיר, "האלוף במילואים הימן היה קצין רציני, והטיעון שהעלה בדבר יתרונות החזרה להסכם אינו מופרך. עם זאת, במכלול הדברים ולאחר בחינה עמוקה וממושכת, נזקי הסכם הגרעין עולים בהרבה על תועלתו". עוד הוסיף כי בניגוד לדברי הימן, הסכם גרעין לא יקנה זמן לישראל.

הגורם הסביר כי "המשמעות המיידית של חזרה להסכם, אם תקרה, היא הזנקת הכלכלה של איראן, שנמצאת כיום על הקרשים, והזרמת מיליארדים לארגוני החסות שלה. הכסף שיועבר לארגוני הטרור יתדלק את פעילותם ויעמיד את מערכת הביטחון בפני התמו דדויות מאתגרות באופן מיידי. לכן הסכם לא יקנה זמן לישראל, אלא להפך – יקשה עליה מאוד".

נזכיר כי האלוף (במיל.) הימן טען כי "בכל נקודת זמן יש לבחון את הדברים על פי הנתונים שעומדים לפנינו. ומה יש לאיראן כרגע? על פי שר הביטחון בני גנץ, לאיראן יש כבר יותר מ־50 ק"ג אורניום מועשר ברמה של 60 אחוז. זאת, כאשר לפצצה אחת נדרשים 42 ק"ג".

"הם עברו את כמות החומר הבקיע המספק ליצירת פצצה ראשונה. כלומר, המצב שאמור היה להיות בסוף תקופת הסכם הגרעין, הוא גרוע פחות מהמצב שיש עכשיו, כיוון שהיא צברה חומר מועשר כה רב ויכולות כה גבוהות, שההסכם לא התיר לה לעשות. לכן המסקנה שלי שבמציאות שיש עכשיו – הסכם הוא דבר נכון מאוד" הוסיף הימן.

הוא ציין כי לדעתו ההסכם, "יגרע ויאפס את כמות החומר המועשר שיש לאיראן, יגלגל אותה לאחור ויקנה לנו הרבה מאוד זמן, כי העשרה לוקחת הרבה זמן. בזמן הזה אפשר יהיה לעשות הרבה דברים אחרים: לאיים, לשפר את היכולות הצבאיות, לבנות קואליציות בינלאומיות או ליצור תשתית להסכם לתקופה שאחרי ההסכם הנוכחי".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture