0%
בריטניה:

בוריס ג'ונסון שרד את הצבעת האי אמון ולא הודח

ניצל מהדחה: מתוך 359 חברי המפלגה השמרנית בפרלמנט, ג'ונסון זכה בתמיכתם של 211 חברים לעומת 148 שתמכו בהדחתו של בוריס ג'ונסון

מערכת המחדש
אין תגובות
בוריס ג'ונסון שרד את הצבעת האי אמון ולא הודח
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון// צילום: אתר נשיא אוקראינה

ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, שרד הערב את הצבעת האי-אמון בו, עם 211 תומכים מתוך 359 חברי מפלגתו.

148 מחברי מפלגתו בפרלמנט תמכו בהדחתו המידית מהתפקיד. בנאום שנשא טרם ההצבעה, קרא ג'ונסון לחברי מפלגתו לתמוך בו, והבטיח: "הטוב ביותר עוד לפנינו".


"אני אוביל אותנו לניצחון, והמנצחים הגדולים יהיו אנשי המדינה הזו", אמר ג'ונסון, בהתייחסו לבחירות הבאות בממלכה. הוא הבטיח עוד להפחית במיסים ולהתמקד בבעיות הגדולות עמן בריטניה מתמודדת, אם ישרוד את הצבעת האי-אמון. "אנחנו יכולים לעמוד בהבטחותינו, ואנחנו יכולים להתאחד". מוקדם יותר היום הצליחו המורדים במפלגה השמרנית להשיג את תמיכתם של 54 חברי פרלמנט — המספר הדרוש להפעיל הצבעת אי-אמון במנהיג המפלגה. ניצחונו בהצבעה מבטיח לו שנה שבה לא ניתן לקיים הצבעות אי-אמון במנהיגותו.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.