0%
לאחר פיזור הכנסת

יאיר לפיד ייכנס היום ללשכת רה"מ, כך זה צפוי להתנהל

הבוקר לאחר פיזור הכנסת ייכנס שר החוץ ורה"מ החליפי יאיר לפיד לתפקידו כראש הממשלה במקומו של נפתלי בנט • לא צפוי להתקיים טקס ממלכתי או אירוע חגיגי אלא 'חפיפה' של בנט ללפיד, לפיד לא יישבע בכנסת • עד שדירתו בבלפור תהיה מוכנה לפיד ימשיך ללון בביתו בתל אביב

מערכת המחדש
אין תגובות
יאיר לפיד ייכנס היום ללשכת רה"מ, כך זה צפוי להתנהל
יאיר לפיד עם נפתלי בנט. צילום: מתוך טוויטר

שר הוץ ורה"מ החליפי, יאיר לפיד צפוי להיכנס היום (חמישי) ללשכת רה"מ במקומו של נפתלי בנט ובהתאם בהסכמים הקואליציוניים, לפיד ישמש כראש ממשלת מעבר.

עפ"י הדיווח של איתמר אייכנר ב'ידיעות', לפיד ייכנס לתפקיד ראש הממשלה ללא טקסים ממלכתיים וללא אירועים חגיגיים. הוא לא יגיע לבית הנשיא וגם לא יקיים טקס רשמי במשרד ראש הממשלה. בלשכתו מתכננים אירוע צנוע שבו תהיה "העברת מקל" מראש הממשלה היוצא נפתלי בנט.

בטקס לא יהיו הצהרות וככל הנראה גם לא תהיה נוכחות של עיתונאים. המסר בצעדים אלה: "זו לא העת לטקסים אלא להמשך העשייה", כך לפי הדיווח.

בנט ולפיד צפויים לשבת לשיחה ארוכה שתכלול חפיפה ביניהם. אם החפיפה של בנימין נתניהו לבנט נמשכה בקושי חצי שעה – כאן ראש הממשלה היוצא מתכנן שיחה מקיפה. לפיד לא יישבע בכנסת משום שעם הקמת הממשלה הוא כבר נשבע כראש ממשלה.

כראש ממשלה חליפי וכשר חוץ לפיד מכיר היטב את הנושאים המדיניים והביטחוניים שעומדים על הפרק. השבוע הוא ישב עם ראש המל"ל איל חולתא ובמקביל נפגש כבר עם ראשי המוסד ושב"כ.

עוד דווח ב'ידיעות אחרונות' כי צוותים מטעם לפיד ובנט החלו כבר בתהליך של איחוד לוחות זמנים. מה שהיה בלו"ז של בנט ותוכנן לשבועות הקרובים יעבור אוטומטית ללו"ז של לפיד, בין שזה טקס סיום קורס קצינים ובין שזה ביקור מדיני. למשל ביקור בפריז כאורחו של הנשיא מקרון, שהוא גם ידידו האישי של לפיד.

ביקור זה משתלב במדיניות של ראש הממשלה הנכנס לשיקום היחסים עם אירופה, בנוסף, בעוד כשבועיים יקבל לפיד את פני נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בביקורו הראשון בישראל.

יאיר לפיד ייכנס היום ללשכת רה"מ, כך זה צפוי להתנהל
וילה סלאמה בירושלים בה יתגורר רה"מ הנכנס יאיר לפיד// צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש 90

לפיד מתכנן לקיים את ישיבת הממשלה הראשונה שלו כבר ביום ראשון הקרוב. השאיפה שלו היא לבצע כמה שפחות תזוזות וטלטלות ולהמשיך ברציפות השלטונית. היום הראשון של לפיד בתפקיד הוא גם היום הראשון שלו בקמפיין הבחירות. כך מדובר באתגר כפול: התפקיד יאלץ אותו לעסוק גם בהובלת המדינה, ייתכן על חשבון הקמפיין של יש עתיד. עם זאת, כראש ממשלה הוא עשוי לזכות גם בנקודות במערכת הבחירות.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.