גורם בפלג הירושלמי אומר היום (ד') ל'המחדש' כי באם תתקבל ההכרעה לפילוג של יהדות התורה, מהלך שהסיכוי לו נמוך בשלב הזה – הרי שהפלג הירושלמי ברובו ילך עם אגודת ישראל ויצביע ג'.
בימים אלו מתנהל מאבק מאחורי הקלעים בין 'אגודת ישראל' ל'דגל התורה' לקראת הבחירות, העימות נמשך כמעט בקביעות מידי בחירות, והדברים נסגרים תמיד ימים ספורים לפני הגשת הרשימות.
לקראת מערכת הבחירות הקרובה, מתברר כי ההסכם קובע כי הפעם תורה של אגודת ישראל קרי הסיעה המרכזית לקבל את המקום הראשון ברשימה, וזאת לאחר שבקדנציה הזו שימש ח"כ משה גפני כיו"ר המפלגה, למרות ההסכם ב'דגל התורה' – דורשים להמשיך להחזיק במקום הראשון מכמה סיבות, האחת מדברת על כך שהמועמד של אגודת ישראל יצחק גולדקנופף יהיה חדש בכנסת ועל כן לא מתאים שיעמוד מיד בראש רשימה, ובנוסף הקדנציה האחרונה קצרה מידי.
לעומת זאת באגודת ישראל נחושים לדרוש בתוקף את המקום הראשון כפי שמתחייב בהסכם, כך הוחלט אמש בועדת השמונה שהתכנסה בבני ברק.
הפלג הירושלמי כידוע נמנע מלהצביע במערכות הבחירות האחרונות ובעקבות כך עשרות אלפי קולות של גוש הימין לא מומשו, מתברר כי ההחלטה שלא להצביע בבחירות עשויה להשתנות בבחירות הקרובות וזאת במידה ואגודת ישראל תרוץ בנפרד בבחירות.
לדברי גורם בפלג הירושלמי הסיבה שבמערכת הבחירות בשנת 2013 ראש הישיבה הגר"ש אוירבך זצ"ל תמך בהצבעה ליהדות התורה היה לאחר התחייבות ממרנן האדמורי"ם שהגיעו לביתו, ואם כך לפי אותו גורם ששוחח עם 'המחדש' ניתן יהיה ליצור שיתוף פעולה מחודש בין הפלג הירושלמי לחסידויות הגדולות לצורך הוספת קולות לגוש.