0%
דיווח

גורמים אמריקנים וסעודים דנים איך תיראה הנורמליזציה

לקראת ביקור הנשיא האמריקני ג'ו ביידן בישראל בעוד יומיים, גורמים אמריקנים וסעודים דנים איך תיראה הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה. הגורמים דנו בנוגע להיקף ההצהרה על כך בעת ביקור הנשיא

מערכת המחדש
אין תגובות
גורמים אמריקנים וסעודים דנים איך תיראה הנורמליזציה
יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן // צילומסך כאן חדשות

גורמים אמריקנים וסעודים דנים בנוגע להיקף ההצהרה סביב נורמליזציה בין ישראל לסעודיה – ועל היעד הסופי, כך דווח הבוקר (שני) ב'כאן רשת ב'.

עפ"י הדיווח, בביקורו הקרוב של ביידן צפויה ככל הנראה הכרזה על מחוות סעודיות וטיסות ישראליות מעל שמי המדינה, אך עדיין לא ברור מה יאמר ביידן בנוגע לעתיד היחסים בין הצדדים. 

עוד דווח שהדיונים מתקיימים סביב השאלה האם ישראל וסעודיה יכריזו על מפת דרכים להסדרה רחבה יותר של היחסים והאם תהיה אמירה על רצון לראות יחסים דיפלומטיים בין שתי המדינות. בימים האחרונים ביקר בסעודיה ברט מקגורק, האחראי על המזרח התיכון במועצה לביטחון לאומי, בין היתר כדי לדון בנושא הזה.

בכיר ישראלי אמר אמש ל'כאן' כי ביקור ביידן בישראל יכלול התקדמות בהבנות בין ישראל לסעודיה. בשבוע שעבר פורסם בכאן חדשות כי ישראל תנסה לקדם בשבועות הקרובים עסקת ענק ביטחונית עם סעודיה תחת חסות אמריקנית – בזמן ביקור ביידן בארץ. התיווך האמריקני נובע מהעובדה שלישראל אין יחסים דיפלומטיים, או יחסים בכלל, עם סעודיה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.