0%
הלחץ על זהבה

סקר: מרצ בראשות זהבה גלאון עולה ל6 מנדטים

מסקר חדש שנערך עבור מרצ עולה שחזרתה של זהבה גלאון לראשות המפלגה משנה את מפת המנדטים - על חשבון מרב מיכאלי ומפלגת העבודה

איצלה כץ
אין תגובות
סקר: מרצ בראשות זהבה גלאון עולה ל6 מנדטים
פעיל מרץ ביום הבחירות צילום: נתי שוחט/פלאש 90

ההודעה על פרישתו של יושב ראש מרצ, ניצן הורוביץ, מהתפקיד פתחה את המרוץ לראשות המפלגה – כשבראש השמות הפוטנציאליים עומדת יושבת הראש לשעבר, זהבה גלאון.

בחדשות 12 חושפים סקר חדש שערך מכון "מדגם" בראשות מנו גבע עבור המפלגה, המצביע על כך שחזרתה של גלאון לזירה הפוליטית מחלצת את מרצ מאזור אחוז החסימה – על חשבון מרב מיכאלי ומפלגת העבודה.

לפי הפרסום של דפנה ליאל בחדשות 12, כחלק מהסקר, נשאלו בימים האחרונים 502 בני אדם לאיזו מפלגה היו מצביעים כיום, ואם מצב שבו זהבה גלאון עומדת בראשות מרצ משנה את החלטתם.

מהממצאים עולה שבמצב הנוכחי מרצ מקבלת 4 מנדטים, ואילו בראשות זהבה גלאון המפלגה עולה ל-6 מנדטים. העלייה הזאת נובעת מתזוזה של מנדטים ממפלגת העבודה, שיורדת מחמישה מנדטים לארבעה בלבד.

בשבוע שעבר הכריז יאיר גולן כי יתמודד לראשות המפלגה, אך בסקר לא נבדקו תרחישים לפיהם גולן או תמר זנדברג עומדים בראשות מרצ.

סקר: מרצ בראשות זהבה גלאון עולה ל6 מנדטים
יאיר גולן. צילום תומר נויברג/פלאש 90

גורמים במפלגה מעריכים שאף אחד מהם לא משנה באופן משמעותי את מפת הגושים.

גלאון, מצידה, בוחנת את האפשרות, אך טרם מסרה תשובה רשמית אם תחזור ותתמודד על ראשות המפלגה.

נכון להיום נעשים מאמצים גדולים מצד חברי מפלגה על מנת לשכנעה לחזור להנהגה.

אתמול, בריאיון למהדורה המרכזית של חדשות 12, יו"ר סיעת מרצ מיכל רוזין קראה לגלאון באופן פומבי להתמודד לתפקיד היו"ר: "לאחר פרישתו של היו"ר הורוביץ, אני חושבת שכולנו צריכים להתייצב ולקרוא לזהבה גלאון, מנהיגת השבט, לחזור ולהוביל אותנו בבחירות האלה".

אמש (שלישי) הכריז הורוביץ על החלטתו שלא להתמודד לראשות מרצ בבחירות הקרובות.

סקר: מרצ בראשות זהבה גלאון עולה ל6 מנדטים
Minister of Health and Head of the left wing Meretz party Nitzan Horowitz leads a Meretz faction meeting at the Knesset, the Israeli parliament in Jerusalem, on June 27, 2022. Photo by Olivier Fitoussi/Flash90 *** Local Caption *** îåáéì ñéòä ëðñú îøö ðéöï äåøåáéõ éùéáú ñéòä

"עכשיו אנחנו צועדים לבחירות, עוד בחירות", מסר בהודעה הרשמית. "בנקודת הזמן הזו, אחרי יותר משלוש שנים כיו"ר מרצ, שבהן הובלתי את המפלגה בשלוש מערכות בחירות וגם הכנסתי אותה לממשלת השינוי עם הרבה הישיגים, החלטתי לא להתמודד הפעם על ראשות מרצ".

"אני לא פורש ולא עוזב את החיים הפוליטיים. אתמודד ברשימה לכנסת הבאה, ובוודאי שאמשיך בכהונתי כשר הבריאות, ויש הרבה עבודה לפנינו", אמר הורוביץ.

"בבחירות האחרונות, בניגוד לכל הסקרים וההספדים, הכפלנו את כוחנו. אני מאוד גאה בחלק של מרצ ושלי בהקמת ממשלת השינוי" הוסיף.

"הקמנו ממשלה היסטורית שהצילה את הדמוקרטיה הישראלית" הוסיף הורביץ והמשיך: "התנועה שלנו יותר חזקה מכל יו"ר או חבר כלשהו".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture