0%

צפו: פריסת תשתית לגילוי מנהרות טרור בגבול לבנון

אחרי שמוקדם יותר הודיעו בצה"ל על פריסת תשתית טכנולוגית לגילוי וזיהוי אתרי חפירה בתווך התת-קרקעי בגבול לבנון, דובר צה"ל פרסם לפני זמן קצר תיעוד מפעילות צה"ל. צפו

מערכת המחדש
אין תגובות
צפו: פריסת תשתית לגילוי מנהרות טרור בגבול לבנון

אחרי שמוקדם יותר (ראשון) הודיעו בצה"ל על פריסת תשתית טכנולוגית לגילוי וזיהוי אתרי חפירה בתווך התת-קרקעי בגבול לבנון, דובר צה"ל פרסם לפני זמן קצר תיעוד מפעילות צה"ל.

התשתית מבוססת על טכנולוגיה ייחודית מסוגה, אשר הותאמה למאפייני הקרקע בגבול הצפון ועתידה לעקוב אחר הנעשה בתווך התת-קרקעי כצעד מניעתי. דובר צה"ל הזהיר כי במידה ותמצא פעילות תת-קרקעית נוספת – "היא תסוכל כפי שנעשה עד כה".

כאמור, לפני כשנה חשף והשמיד צה"ל את שש המנהרות ההתקפיות חוצות הגדר שחפר ארגון הטרור חיזבאללה במסגרת מבצע "מגן צפוני". המבצע שלל מחיזבאללה יכולת ייחודית אותה בנה במשך שנים והשקיע בה מאמצים רבים. הנחת היסוד בצה"ל היא כי כיום אין מנהרות חוצות משטח לבנון לשטח ישראל.

"פריסת התשתית הינה מרכיב נוסף במאמץ ההגנה הנרחב שמתקיים באופן שוטף בעוצבת 'הגליל'" נמסר מדובר צה"ל. "כוחות צה"ל ימשיכו לממש את משימתם בהגנה ולפעול מסביב לשעון על-מנת לשמר את הריבונות של מדינת ישראל ולהגן על תושביה".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.