0%

האיחוד האירופי ניסה להעביר החלטת גינוי נגד כוונת ישראל לסיפוח – אך נבלם

לאחר תגובה פושרת עם פרסומה החגיגי של התוכנית האמריקנית, באיחוד האירופי מבהירים שכל צעד חד-צדדי מצד ישראל ביהודה ושומרון לא יעבור בשתיקה מצדם. דיפלומט בכיר אמר: "תוכנית טראמפ נוגדת החלטות בינלאומיות"

מערכת המחדש
אין תגובות

דיפלומט בכיר באיחוד האירופי, האחראי על מדיניות החוץ בארגון, תקף היום (שלישי) את תוכנית השלום של טראמפ ודחה חלקים נרחבים ממנה.

לדבריו, ההצעה לפיה ישראל תשמור על ההתנחלויות ביהודה ושומרון "נוגדות את ההחלטות הבינלאומיות". אותו נציג בכיר אף הוסיף והבהיר כי צעדי סיפוח "לא יעברו בשתיקה" על ידי האיחוד האירופי.

לדבריו, כלל הממשלות באיחוד האירופי דוחות את קיומן של ההתנחלויות הישראליות על האדמות שישראל כבשה במלחמת ששת הימים.

מבחינת האיחוד האירופי, השטח כולל את כל הגדה המערבית, מזרח ירושלים ורמת הגולן. הדיפלומט, ג'וזף בורל, אמר: "צעדים לקראת סיפוח, אם ייושמו, לא יכלו לעבור ללא תגובה". מדובר בעמדה נוקשה יותר כלפי התוכנית מכפי שהביעו עם פרסומה.

יועצו הבכיר של הנשיא טראמפ, ג'ארד קושנר, התייחס ביום שני לתוכנית השלום במהלך ריאיון לרשת CNN האמריקנית ואמר: אם הפלסטינים לא מסוגלים לעמוד בתנאים מסוימים במסגרת התוכנית – ישראל לא צריכה להכיר בהם כמדינה.

בדבריו העביר קושנר ביקורת קשה על התנהלותה של הרשות הפלסטינית כיום: "אבו מאזן מכהן 16 שנים בקדנציה של 4 שנים – זו לא בדיוק דמוקרטיה פורחת".

מציגה את הנתונים המלאים, בהם מועד העדכון האחרון, מספר החולים ומספר מקרי המוות.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture