0%
האזינו

הקלטה מטלטלת מגלה לראשונה את המחדל במירון

׳כאן' חושף לראשונה את ההקלטות של הקשר המשטרתי במירון חצי שעה לפני האסון. לפי ההקלטות - חצי שעה לפני האסון השוטרים מדווחים בקשר על לחץ ומבקשים עזרה דחופה. הם מדווחים על לחץ גדול, על דחיפות ולא מקבלים מענה. האזינו

מערכת המחדש
10 תגובות
הקלטה מטלטלת מגלה לראשונה את המחדל במירון
Israeli soldiers look during a tour at the Tomb of Rabbi Shimon bar Yochai, in Meron, northern Israel, May 2, 2022, ahead of the Lag B'omer festival. Photo by David Cohen/Flash90 *** Local Caption *** מירון קבר שמעון בר יוחאי פיקוד צפון ל"ג בעומר פסטיבל חברי כנסת שוטרים

הכתב משה שטיינמץ חושף היום בחדשות הערב, כאן 11, הקלטות בלעדיות מרשת הקשר של השוטרים ששהו על ההר מהן עולה כיצד זיהו את העומס המצטבר ובמשך חצי שעה ביקשו שוב ושוב תגבורת, אך לא קיבלו מענה.

play-rounded-fill

כוח בגשר דב: "תסגרו למטה, כולם רומסים פה אחד את השני. שמישהו יירד לעצור את הכניסה….איפה כל הקצינים שישנים על האף?"

כוח בגשר דב: "גזרה 41 יש פה עומס של אנשים, צריכים מישהו, שכוח יגיע לכאן לסגור למטה שכולם רק ייצאו ולחסום את הכניסה".

השוטרים התריעו – דבר לא נעשה:

אסון מירון אירע לא רק כתוצאה מהזנחת תשתיות, לחצים פוליטיים ובעיות בטיחות, אלא גם בעקבות מחדל אדיר בהתנהלות המשטרה. בהקלטות שנחשפו הערב (שני) בחדשות הערב בכאן 11, נשמע כי השוטרים בשטח זיהו את העומס המצטבר ובמשך חצי שעה ביקשו שוב ושוב תגבורת, אך לא קיבלו מענה ואז אירע האסון.

חפ"ק: גזרה 41 יש פה עומס של כמות אנשים גדולה, צריכים מישהו, שכוח יגיע לכאן לסגור למטה שכולם רק ייצאו ולחסום את הכניסה כי עדיין יורדים במקביל

הכוחות בשטח: חפ"ק, אנשים נמחצים בתוך ההמון בפנים, תשלחו צוות ל-41 … כוחות לפה

חפ"ק: מטפלים בזה, מטפלים בזה

השעה חצות ו-14 דקות, לפני כמה רגעים החלה ההדלקה במתחם תולדות אהרון, שגשר דב, שמכונה נקודה 41, הוא היציאה ממנו. השוטרים שעומדים ברחבת הכניסה לגשר דב מבינים שאסון עומד להתרחש וזועקים לעזרה.

צפוף פה מאוד, יש התקהלות. יש פה דחיפות, יש פה כמויות של אנשים

רשת הקשר השנייה היא של מרחב עמקים, שאחראי על גזרת אזור ההדלקות והקבר במירון. אמור להקשיב לה גם תת ניצב שלום אביטן, מפקד המרחב וכמובן החפ"ק שמנהל את כל המבצע המשטרתי, אבל שם מתעסקים בלהעלות רחפן מעל המקום, מה שלא ממש עוזר.

כשלוש דקות לפני הקריסה האנושית, החפ"ק הראשי מבין שמשהו לא בסדר ופונה לחפ"ק של מרחב עמקים. השוטר בשטח מבין שהקצינים לא מתפקדים.

בתולדות יש משהו חריג שמה, איזה קריסת גג משהו. צריך תגבורת ל-41. איפה כל הקצינים שישנים על האף? שיעלו לפה

כל הבקשות האלה לא עולות למעלה. גם החפ"ק לא מדווח על כך ברשת הקשר של המפקדים. בשעה 00:24, קצת יותר מ-20 דקות לפני האסון, גם השוטרים במתחם הקבר הסמוך מזהים את העומס – הוא מצטבר במרפסת הכהנים שמעל גשר דב – וגם הם מזעיקים עזרה.

כוח פונה לחפ"ק: 41 תסגרו למטה, אנשים עוברים, כולם רומסים פה אחד את השני. שמישהו יירד למטה לעצור את הכניסה

תעשה בדיקה נוספת לעומק, מד"א מדווחים על מחוסרי הכרה, עשרות מחוסרי הכרה שמה, אז בוא נעשה סדר בדיווחים

חפ"ק: מה באמת קורה בנקודה שלכם, מה קורה שם?

כוח בשטח 34: יש לחץ של המונים. מלא אנשים פה אחד על השני, ילדים קטנים

חפ"ק: 3 כאן חפ"ק, מנסים להבין – האם יש לנו דיווח חריג עם עשרות פצועים בנקודה 41, כן או לא? אנחנו לא מצליחים להבין את זה

כמה דקות לפני הקריסה, השוטרים מצליחים להשתלט על העומס אצלם, אבל רואים את האסון שעומד להתרחש למטה. ברשת הקשר המרחבית – החפ"ק לא מבין שצריך תגבורת כדי למנוע את הקריסה – ולא כדי לסייע אחרי שהיא תתרחש. בשעה 00:48 המתפללים מתחילים ליפול אחד על השני. השוטר שוב זועק לתגבורת.

חוסר הבהירות נמשך גם אחרי שהאסון מתרחש ובמד"א מתחילים לטפל בפצועים הרבים. אם 45 דקות לפני כן, הם היו קשובים יותר להתראות מהשטח, שעלו במשך חצי שעה, אולי האסון האזרחי הגדול בתולדות ישראל היה נמנע.

https://www.kan.org.il/item/?itemid=139663

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture