0%
צפו

הבקשה של רבי גרשון מהמשפיעים

מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין שליט"א ביקש באופן נדיר בשיחה שמסר במעונו שכל אלו שמדברים דברי חיזוק לציבור ידברו על אהבת הבריות, ואהבת לרעך כמוך, ועל מידות טובות. צפו.

מערכת המחדש
8 תגובות

מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין שליט"א ביקש באופן נדיר בשיחה שמסר במעונו שכל אלו שמדברים דברי חיזוק לציבור ידברו על אהבת הבריות, ואהבת לרעך כמוך, ועל מידות טובות. צפו.

[fvplayer id="14081"]


דבריו המלאים:


לכאורה, אלו שמדברים דברי חיזוק לציבור, אפילו בחדרים, ובישיבות קטנות, וישיבות גדולות, כל דברי חיזוק, כדאי לדבר על אהבת הבריות, ואהבת לרעך כמוך, זה כלל גדול בתורה, יש גמרא, אמר רבי עקיבא זה כלל גדול בתורה, מה זה כלל גדול בתורה? דיברתי כבר, יש מרבי חיים ויטאל, יש ספר קטן שערי קדושה, שמידות טובות זה היסוד, בתורה לא כתוב על מידות טובות, כתוב על מלך על גאווה, אבל כעס ועוד כל מיני מידות לא כתוב, הרבה מידות טובות יש שלא כתוב בתורה, מפני שזה היסוד נפש האדם, כך אומר רבי חיים ויטאל בספר שערי קדושה, שבלי מידות טובות הוא לא בן אדם, שלמות האדם היא שיהיה בעל מידות טובות, זה שלמות האדם.
לכן מסתבר שאם מדברים דברי חיזוק, שיהיה על מידות טובות, כל מי שמדבר דברי חיזוק בציבור, מסתבר שכדאי, שהכי טוב, מה שהזכויות הגדולות ביותר: על מידות טובות! וכשמדברים זה משפיע.
כל אחד, לדבר על מידות טובות, דברי חיזוק, ואהבת לרעך כמוך, והלכת בדרכיו

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?