0%

דיווח בסוריה: הרוג בתקיפת רכב על ידי מל"ט של חיל האוויר הישראלי

בסוכנות הידיעות הסורית סאנ"א דווח כי התקיפה כוונה כלפי כלי רכב בקוניטרה. עוד דווח כי ההרוג פעל בשורות החיזבאללה ומשמרות המהפכה.

מערכת המחדש
תגובה אחת
תקיפה בסוריה / אילוסטרציה

בסוכנות הידיעות הסורית סאנ"א דווח היום (חמישי) על מטוס ללא טייס של חיל האוויר הישראלי שתקף רכב באזור קוניטרה.

על פי כמה דיווחים זרים, ההרוג, עימאד אל-טוויל, היה תושב האזור שפעל בשורות החיזבאללה ומשמרות המהפכה האיראניות.‎ בישראל טרם התייחסו לדיווחים ולפי שעה לא ידועים פרטים נוספים על האירוע.

מוקדם יותר היום הפילו מטוסי F-15 של חיל האוויר מל"ט שהמריא מרצועת עזה לכיוון מערב מעל הים התיכון, ויצא מהשטח האווירי של הרצועה. המל"ט היה תחת מעקב מהרגע שהמריא מעזה ושייך ככל הנראה לחמאס.

בתחילת השבוע אישר צה"ל כי מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו יעדי טרור של הג'יהאד האיסלאמי דרומית לדמשק בירת סוריה.

על פי הודעת דובר צה"ל, תקיפה זו התמקדה באתר המהווה עוגן משמעותי של הארגון, ומשמש למחקר ולפיתוח של אמצעי לחימה. עוד צוין בהודעת צה"ל כי באתר שהותקף מיוצרים מדי חודש עשרות קילוגרמים של חומר המשמש כדלק לרקטות ומועברות בו הכשרות טכניות לפעילי טרור מהרצועה ומהזירה הצפונית.

סוכנות הידיעות הסורית דיווחה אז כי מערכות ההגנה הצליחו ליירט את רוב הטילים שנורו לפני שהגיעו ליעדם. עוד נטען בדיווחים כי בתקיפות נהרגו שישה בני אדם. לאחר האירוע הוציא הג'יהאד האסלאמי הודעה שלפיה שניים מאנשיו – אחמד סלים בן ה-24 וזיאד אחמד מנצור בן ה-23 נהרגו בתקיפה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.