0%
הקרב על הגיוס

יוותרו על פסקת ההתגברות? זו ההצעה של נתניהו לחרדים

בניסיון לוותר על פסקת ההתגברות המורחבת, ראש הממשלה נתניהו הציע למפלגות החרדיות לאשר פסקת התגברות מיוחדת על חוק הגיוס • החרדים לא ממהרים לוותר על הבטחת הבחירות שלהם

מנחם קולדצקי
4 תגובות
יוותרו על פסקת ההתגברות? זו ההצעה של נתניהו לחרדים
נתניהו ופרוש. צילום: יונתן זינדל / פלאש 90

בדרך לפסקת התגברות לחוק הגיוס? ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום דיון על חוק הגיוס עם השרים בצלאל סמוטריץ', יואב גלנט, דודי אמסלם וצוותים מקצועיים, שאחריה הציעו אנשיו לאשר פסקת התגברות מיוחדת על חוק הגיוס. כך דיווח הערב (א') מיכאל שמש ב'כאן 11'.

המשמעות האפשרית היא הורדה של פסקת ההתגברות המורחבת מסדר היום. האוצר הסכים לתוספת תקציב של מאות מיליונים למשרתים, למרות דרישת שר הביטחון גלנט למיליארדים.

על פי הדיווח, המתווה המסתמן לחוק החדש כולל את הורדת גיל הפטור לחרדים לגיל 23, כך שיוכלו להיכנס מוקדם יותר למעגל העבודה. התוכנית כוללת גם שינוי במשך השירות של חיילי צה"ל, כך שחיילים בתפקידים עורפיים ומנהלה ישתחררו מוקדם יותר, ולוחמים או כאלה שמשרתים בתפקידים חיוניים, ישרתו פרק זמן ארוך יותר ובחודשי השירות האחרונים שלהם ישתכרו בכ-6,000 שקלים.

ברקע פרסום הדברים, תקפו הרמטכ"לים לשעבר וחברי הכנסת בני גנץ וגדי איזנקוט את חוק הגיוס החדש, והציגו במסיבת עיתונאים שנערכה היום את חלופת "שירות ישראלי" – התוכנית שלהם שאמורה להחליף את החוק שמקדמת הממשלה. את התוכנית הם גיבשו יחד עם ענבר גיטי, שכיהנה כראש צוות מנהלת השירות במשרד הביטחון. "יש סכנה לצבא העם בעתיד", טען גנץ. "אנחנו נקבל פה צה"ל בע"מ

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture