0%
הרשעת הלוחמת

בן גביר נגד השופטת: "זיכתה קצין שהכה נער חרדי"

השר לביטחון לאומי במתקפה חריפה נגד שופטת השלום שהרשיעה לוחמת מג"ב • גם חבר הכנסת ניסים ואטורי תקף את ההחלטה וכינה אותה בזיון

חיים בוזגלו
4 תגובות
בן גביר נגד השופטת: "זיכתה קצין שהכה נער חרדי"
בן גביר. צילום: Arie Leib Abrams/flash90

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מגיב להחלטת בית משפט השלום בירושלים, להרשיע את לוחמת מג"ב אוריאן בן כליפא בעבירה של תקיפת בת המוכתר של העיר העתיקה.

"תמוה ששופטת שזיכתה קצין במשטרה שהכה נער חרדי באגרופים וטענה שיש להבין ש-'אינו עובד בתנאי מעבדה', לא לקחה בחשבון את העובדה שהלוחמת גם היא לא פעלה 'בתנאי מעבדה'" תקף בן גביר.

השר לביטחון לאומי הוסיף וציין כי "מכל מקום, מבחינתי הכרעת הדין – שאינה סופית וחלוטה, לא סוף פסוק של שירות הלוחמת במשטרה ודאי כאשר זוכתה מהעבירות החמורות.

אלמד את פסק הדין, אבקש מהמפכ"ל ומפקד מג"ב לגבש עמדתם ואו אז תתקבל החלטה סופית בעניין הלוחמת".

גם חבר הכנסת ניסים ואטורי (הליכוד) שהיה הח"כ היחיד שהגיע לדיון בבית המשפט, כדי להביע את תמיכתו במשפחה, תקף את ההחלטה אותה כינה בזיון. "שלחנו את מיטב בנינו ובנותינו לשירות משמעותי בצה"ל. המדינה שלחה אותם למקומות הכי קשים בעולם. עכשיו המדינה מעמידה אותם לדין כי לא היו מספיק רכים כלפי המחבלים. בזיון!" דברי ואטורי.

בתוך כך, מפגיני ימין מחו הבוקר מחוץ לבית המשפט במחאה נגד פסק הדין. המפגינים השמיעו קריאות נגד השופטים וכינו אותם ״השופטים מושחתים״. אחרים הבטיחו כי ״לא נוותר, נגיע עד לערכאות גבוהות יותר״.

הכתבה עניינה אותך?

92%
8%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture