דיאר עומרי בן ה-19, תושב הכפר סנדלה, נורה סמוך לכניסה ליישוב גן-נר שליד עפולה. הצעיר פונה לבית החולים העמק במצב אנוש, שם נאלצו הרופאים לקבוע את מותו. ארגון חמאס התייחס לאירוע, והאשים את ישראל ברצח. בחמאס איימו כי "עומרי נורה למוות על ידי מתנחל ציוני, אנו נגיב בתקיפות לפשעי הכיבוש ודרכו".
במשטרה מסרו כי בניגוד לפרסומים לא אחראים ברשתות החברתיות לא בוצע ירי לעבר הישוב גן נר .
השוטרים ולוחמי מג״ב פיזרו תוך זמן קצר את הפרות הסדר שהתפתחו והמשטרה נוכחת במקום.
תושב גן-נר בן 32 נעצר בחשד לירי יחד עם האקדח שעל פי החשד שימש אותו. בשלב זה החקירה בראשיתה והרקע עדיין לא ידוע, אולם על פי ההערכות מדובר בביריונות בכביש. החשוד ברצח יובא מחר לבית המשפט לדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרו.
מספר הקורבנות במגזר הערבי ל-66. בשנה שעברה עד התקופה הזו היו 23 קורבנות במגזר.
חובש בכיר במד"א טל כהן ופראמדיק מד"א רוי בן יתח סיפרו: "הפצוע שסבל מפצע ירי בגופו שכב על הכביש כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה. מיד התחלנו בטיפול רפואי שכלל עצירת דימומים וביצוע פעולות החייאה ופינינו אותו במצב קריטי לבית החולים שם הרופאים המשיכו להאבק על חייו אבל בסופן נאלצו לקבוע את מותו".