0%
250 הרוגים

צבא רוסיה טוען: מתקפת הנגד האוקראינית החלה בכישלון

עם 16 טנקים ו-21 משוריינים: משרד ההגנה הרוסי פתח צבא אוקראינה במתקפת נגד בחמש גזרות של החזית במחוז דונייצק, בכיוון דרום-דונייצק • ברוסיה טוענים כי המתקפה נבלמה, עם מאות הרוגים אוקראיניים • צפו

יצחק כהן
תגובה אחת
צבא רוסיה טוען: מתקפת הנגד האוקראינית החלה בכישלון
צילום: משרד ההגנה האוקראיני
video
play-rounded-fill

משרד ההגנה הרוסי טוען כי אתמול (א) פתח צבא אוקראינה במתקפת נגד בחמש גזרות של החזית במחוז דונייצק, בכיוון דרום-דונייצק.

ע״פ הודעת המשרד: "מטרת האויב הייתה לפרוץ את ההגנות שלנו בגזרה הפגיעה ביותר, לדעתו, בחזית. האויב לא השיג את משימותיו, הוא לא הצליח". עוד צויין בהודעה כי שישה גדודים ממוכנים ושני גדודי טנקים של אוקראינה לא הצליחו לפרוץ את ההגנה.

ההודעה מציינת ש-״אבדות האויב הסתכמו ב-250 איש, 16 טנקים, 21 רכבי קרב משוריינים ושלושה רכבי לחימה חי"ר״.

משרד ההגנה הרוסי פרסם כאמור את הסרטון המצורף למעלה, שלדבריו מתעד את כישלון המתקפה האוקראינית, שבצבא אוקראינה לא אישרו אותה ולא התייחסו אליה עד כה.

ההודעה הרוסית מגיעה לאחר שכוחות אוקראינים טענו לשני ניצחונות קטנים במזרח המדינה, כולל התקדמות של 400 מטר (1,300 רגל) לכיוון העיירה החשובה מבחינה אסטרטגית סוואטובה בדונייצק.

בתוך כך, אתמול פרסם משרד ההגנה האוקראיני, סרטון בו הוא קורא לחייליו ולאזרחי המדינה לשמור על שתיקה מוחלטת בכל הנוגע למתקפת הנגד, זאת ככל הנראה במטרה למנוע התארגנות רוסית שתהדוף את המתקפה.

הכתבה עניינה אותך?

89%
11%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture