0%
הקרב בבאחמוט

נחשף: על כל 48 ס"מ בשדה הקרב, נהרג או נפצע חייל רוסי

משרד ההגנה הבריטי חושף כי "על כל 48 ס"מ שכבשו הרוסים בבאחמוט, אחד מחייליהם נהרג או נפצע" • מתקפת הנגד: אוקראינה הצליחה להשיב לידיה שליטה באזורים שנכבשו בידי הרוסים

יצחק כהן
אין תגובות

משרד ההגנה הבריטי מפרסם היום (א) פרטים חדשים בנוגע ללחימה באוקראינה.

על פי הנתונים שמפרסמים הבריטים, בחודש פברואר 2022, תכננה רוסיה לכבוש את כל חבל הדונבאס שבמזרח אוקראינה, בתוך 10-14 ימים, אלא שהתכניות הרוסיות השתבשו.

על פי הנתונים, בבאחמוט לבדה, שנמצאת גם כן בחבל הדונבאס ספגו הכוחות הרוסיים אבדות בקצב שאין דומה לו. "על כל 48 ס"מ שכבשו, אחד מחייליה נהרג או נפצע" נכתב בהודעת המשרד שציין כי מדובר בהוכחה ללחימה העזה מצד אוקראינה.

בתוך כך, ברקע ההכרזה על פתיחת מתקפת הנגד, הצבא האוקראיני טוען שחייליו כבשו בחזרה את הכפר Blahodatne, הממוקם לאורך קו החזית בין זפוריז'יה ודונייצק בדרום מזרח אוקראינה.

בסרטון שפרסם ערוץ הטלגרם הרשמי של כוחות היבשה האוקראיניים נראים חיילי חטיבה 68 של הצבא האוקראיני, כשהם מניפים את הדגל האוקראיני על בניין בכפר, השוכן כמה קילומטרים דרומית לעיירה וליקה נובוסילקה. דיווחי הצבא האוקראיניים זהים לדיווחים רוסיים לא רשמיים שפורסמו בסוף השבוע, וטענו להישגים אוקראיניים בדרום מזרח המדינה.

הכתבה עניינה אותך?

96%
4%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.