מח"ט בנימין אליאב אלבז שהגיע לישוב יד בנימין לניחום אבלים אצל משפחתו של הראל מסעוד הי"ד שנרצח בפיגוע הקשה בעלי, גורש בצעקות על ידי עשרות מחבריו של הראל שתקפו אותו בחריפות על ההפקרות הביטחונית בגזרתו.
האירוע בשבעה מגיע על רקע עימותים קשים וסדרת מעצרים שהוביל אל"מ אלבז בשבת האחרונה כנגד מתיישבים – ביניהם חבריהם של הנרצחים שנאלצו להתמודד עם ההפקרות הביטחונית.
"זה חוסר רגישות משווע מצד המח"ט", תקף אחד מחבריו. "אני לא מבין בכלל איך המח"ט הזה מעז להראות את הפרצוף שלו כאן. לא מספיק שבכל כהונתו הוא הוביל מדיניות רופסת וחלשה כנגד הטרור בגזרת בנימין, כעת לאחר רצח שהתרחש בחסות ההפקרות שיצר הוא פותח במסע רדיפה חסר תקדים כנגד המתיישבים".
מוותרים בחפץ לב על תנחומיו, ומוטב שבמקום להזיל כאן דמעות תנין ולהבטיח הבטחות סרק יתאפס על עצמו ויתחיל להילחם באויב האמיתי שמכה בנו ללא רחם", הוסיף.
בתגובה לתקרית, מצה"ל נמסר כי "האנשים במקום נהגו כלפיו באופן שאינו ראוי ואינו מכבד מדובר באירוע חריג ושאינו מתקבל על הדעת, כלפי מפקד שעושה לילות כימים להבטחת ביטחון התושבים".