0%
שינוי מגמה

נגמרו החגיגות? המשטרה תפעל נגד חסימות כבישים

על רקע הכרזת האנרכיסטים על "יום השיבוש", במשטרה מקשיחים עמדות ומבהירים כי מה שהיה הוא לא מה שיהיה • כאלפיים שוטרים ולוחמי מג"ב צפויים לקחת חלק בפעולות האכיפה ובמסגרת היערכות לחסימות כבישים • אמש חילקה המשטרה דו"חות למפגיני שמאל

יענקי גולדן
תגובה אחת
שימוש במכת"זית במחאת השמאל. צילום: מרים אלסטר/פלאש 90

על רקע אישור צמצום עילת הסבירות, בקריאה ראשונה בכנסת, החל מהבוקר (ג) ועד לשעות הערב, צפויים שיבושים רבים בידי האנרכיסטים, שהכריזו על יום זה, כ-"יום השיבוש", בניסיון לשחזר את ההצלחה שאירעה עם שביתת ההסתדרות בפעם הקודמת שחקיקת הרפורמה המשפטית התקדמה.

אלא שבשונה מפעמים קודמות, על פי מסרים שמועברים מהמשטרה לראשי המחאות, הראשונים מבהירים כי מה שהיה הוא לא מה שיהיה וכי המשטרה תחמיר ותהדק את האכיפה באירועי המחאה.

על פי הדיווחים בחדשות 12, כאלפיים שוטרים ולוחמי מג"ב ייקחו מחר חלק בפעולות האכיפה ובמסגרת היערכות לחסימות כבישים, הוחלט במשטרה שכל צי האופנועים והקטנועים של המשטרה יגויס לטובת הקפצה מהירה של צוותים לחסימות פתע ולאירועים חריגים.

על פי החלטה שהתקבלה במשטרה, בתוך הערים תתאפשר חסימת כבישים, אך במשטרה מבהירים שכל ניסיון לחסום צירים מרכזיים וכבישים בין-עירוניים – יטופל בחומרה. גורם במטה הארצי אף מסר כי "היום נפעל עם 'פתיל קצר'".

אחד ממוקדי המחאה המרכזיים מחר צפוי להיות נתב"ג, שם המשטרה מציבה למפגינים שני תנאים: איסור כניסה מוחלט לטרמינל 3, ואישור להפגין רק במתחם שנקבע לכך. כל הפרה תגרור עיכוב או מעצר.

במקביל, על פי הדיווח בכאן 11, המשטרה תציב כוח שוטרים סמוי בנתב"ג כהכנה לאפשרות של התפתחות עימותים בין מתנגדי לתומכי הרפורמה או בין מפגינים לנוסעים שדרכם נחסמה. מטרת הכוח הסמוי תהיה לזהות מראש התארגנויות שכאלה.

בתוך כך, שרת התחבורה מירי רגב דרשה מהמפכ"ל קובי שבתאי להגביל מחר כניסה לאזור טרמינל 3 בנתב"ג, ולאפשר כניסה רק בהצגת כרטיס טיסה. הנחיה זו תיושם רק אם היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, תאשר אכיפה בעניין. ההחלטה תתקבל מחר כשהסיכוי שהיועצת תאשר את דרישת השרה קלוש.

יצויין כי בפעם השלישית ברציפות מאז נאומו, מפקד מחוז תל אביב עמי אשד לא יפקד מחר על ההפגנה בקפלן ובמקומו יעשה זאת מפקד מרחב איילון, חיים בובליל, שפיקד בנחישות על ההפגנות במוצ"ש החולפת. על פי הדיווחים, המפכ"ל שבתאי, הוא שהחליט לא לאפשר לאשד לפקד על הפגנות בקפלן עד לסיום תפקידו בעוד תשעה ימים.

שינוי המגמה במשטרה מתבטא גם בהוראת המפכ"ל שבתאי, להגביר את האכיפה על רעש גבוה מהמותר, מה שגרר כבר אמש, הענקת דו"חות למפגיני שמאל.

הכתבה עניינה אותך?

99%
1%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.