0%
צאו לטייל

עין נון: מעיין ובריכה מטופחת של מים צלולים

מחפשים מקום לפתוח בו את הבוקר בצפון או סתם להשתכשך בה בחום הצפוני? מדריך הטיולים ארי גולדהבר, בהמלצה חמה לגולשי 'המחדש' על מעיין עין נון בצומת מגדל • דרכי ההגעה החדשים ומקומות הישיבה המוסדרים

אהרון גולדהבר
תגובה אחת
עין נון. צילום: ארי גולדהבר

רמת קושי: קלה

מרחק מהרכב: עד המקום

נקודת הגעה: בוויז – עין נון

עונה מומלצת: כל השנה

מים: רדודים

פיקניק: יש

ברוכים הבאים למעיין ובריכת מים צלולים המקסימה את כל מבקריה, וממלאת שמחה את הילדים המשתכשכים במי הבריכה הרדודים והבטוחים.

המעיין המשופץ והמטופח עם משטחי דשא ועצים מצלים, שירותים כימיים וברזי מים , הופכים את עין נון כמקום לעצירת חובה לצורך התרעננות או לארוחה בדרך אל אי שם בצפון הארץ.

המעיין הסמוך למושבה מגדל, שנקראת על שם העיירה התלמודית 'מגדל נוניא' שעל חוף אגם הכינרת  ותושביה עסקו בגידול ושיווק דגים מלוחים בעת העתיקה, וכי דג בשפה הארמית נקרא 'נון' ובעברית המודרנית נוספה הסיומת נון לכמה וכמה מיני דגים, האמנון, הדג בעל שמונת הזרועות תמנ-נון , הדג בעל מחושי השפם הבולטים, שפמ-נון, הדג המתחפש לאבן זכה לתיאורו, אבנ-ון , או הדג הכסוף הנפוץ בכינרת הסמוכה, לבנ-ון.

עד לפני מספר שנים המעיין זרם אל בריכה סדוקה מלאת אבנים אולם לפני למעלה מחמש שנים, המעיין התייבש ונגרם נזק אקולוגי חמור לחי ולצומח בסביבה זו. בעקבות כך, הרשות המקומית ומנהל מקרקעי ישראל השקיעו ושיפצו את המעיין והוא חזר לזרום להפיח חיים בפינת חמד קסומה זו. השנה התחדש המקום בחניה מסודרת ורחבת ידיים, לצד פריצת דרך אל הכביש הראשי, מה שמיקל משמעותית את הכניסה והיציאה.

המלצה אישית: אל תפספסו את הביקור בעין נון.

איך מגיעים? עין נון בוויז.

הכתבה עניינה אותך?

97%
3%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.