0%
העימות בקבינט:

בן גביר לגלנט: "יש לי בעיה עם המדיניות שלך"

בעקבות רצף הפיגועים בימים האחרונים, ישיבת הקבינט הוקדמה, ובמהלכה נרשמה עימות בין השרים • בן גביר דרש צעדים חריפים יותר, • גלנט, הזהיר מאלימות המתנחלים וטען כי "אירוע גורר אירוע".

שוקי כץ
תגובה אחת
איתמר בן גביר נואם במסיבת עיתונאים. צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס היום בעקבות גל הטרור שבו נרצחו בשבת, שי סיילאס ניגרקר (60) ובנו אביעד ניר (28) בחווארה והפיגוע בדרום הר חברון אתמול, שבו נרצחה בת שבע נגרי (40) ונפצע באורח קשה אריה גוטליב (39). הישיבה, שהייתה אמורה להתקיים בעוד שבועיים הוקדמה במיוחד להיום, כאשר הדיון נמשך כשעתיים וחצי שבמהלכן נרשמו עימותים בין השרים.

במהלך הדיון, השר לביטחון לאומי בן גביר העלה דרישה להגבלות משמעותיות על הפלסטינים, בהן הצבת מחסומים בכבישי יו"ש, חזרה לסגרים ולכתרים וחזרה לסיכולים ממוקדים. בנוסף, העלה דרישות על החמרת תנאי האסירים הביטחוניים בכלא כתגובה לפיגועים, ביניהם גם הוצאת ערוצי הטלוויזיה וביטול השיוך הארגוני, כך שהתאים בכלא לא יוחלקו על פי ארגונים.

שר הביטחון יואב גלנט לא התרצה מהרעיון: "יש סכנה של חיכוך וצריך לשים לב לזה. פעם זה היה עשרות בודדות והיום זה כבר מאות. אירוע גורר אירוע". לדבריו של שר הביטחון, בתקופה כזו פשיעה לאומנית מהצד היהודי מביאה להסטת משאבים – מבינים את זה בצד השני וזה מוביל לפעולות טרור.

"אני מרגיש בסרט דמיוני", השיב בן גביר. "נרצחו אנשים, אמא לעיניי הבת שלה, לפני כמה ימים אבא ובנו ואתם כל הזמן מדברים על סכנת החיכוך, סכנת הפשיעה הלאומנית. השתגענו? אני מתחיל לחשוב שאנחנו בשוויץ, שזו הבעיה היחידה שלנו. הדיון כאן הוא על טרור. אנחנו צריכים לבוא עם צעדים אופרטיביים, מה אנחנו עושים נגד הטרור ולא להתעסק בתפל".

כאמור, במהלך הדיון השרים הסמיכו את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת שר הביטחון גלנט לקבל החלטות על פעולות ביטחוניות.

הכתבה עניינה אותך?

80%
20%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.