0%
בזכות בנט ולפיד

במקום הראשון: ישראל היקרה ביותר בעולם המערבי

ב-OECD קובעים כעת כי בסוף 2022, הייתה ישראל היקרה ביותר מבין המדינות שנמדדו, ויקרה בכ-40% מהממוצע בארגון • ההתייקרות התרחשה בזמן שלטון בנט, אבל גם בתקופת נתניהו היא לא נבלמה והמחירים ממשיכים להרקיע שחקים

דודי סגל
4 תגובות
יאיר לפיד ונפתלי בנט בישיבת הממשלה // צילום: מארק ישראל סלם

 ישראל "הוכתרה" למקום הראשון ב-OECD במדד יוקר המחיה. הארגון בדק כמה יעלה סל מוצרים ושירותים, הכולל לדוגמה קניות בסופר ומחירי שכירות, בכל אחת ממדינות הארגון. ישראל הגיעה בשנת 2022 למקום הראשון ברשימה – כשהישראלים שילמו את המחירים הגבוהים ביותר בעולם המערבי.

ב-OECD קובעים כעת כי בסוף 2022, הייתה ישראל היקרה ביותר מבין המדינות שנמדדו, ויקרה בכ-40% מהממוצע בארגון.

 אחרי ישראל היא שוויץ, בהמשך אחריה מופיעה במקום הרביעי ארה"ב, 9 מקום אחריה בריטניה, במקום ה-17 גרמניה, במקום ה-21 צרפת, לקראת סוף הרשימה רוסיה ואחרונה טורקיה.

יש לציין כי ישראל עלתה למקום הראשון ביוקר המחיה בקרב מדינות ה-OECD ב-2022 שזה בזמן ממשלת בנט-לפיד, לאחר שנים ארוכות של שלטון ליכוד. רמת המחירים בישראל גבוהה ב–38% מהממוצע במדינות OECD. הזינוק ביוקר המחיה בישראל החל סביב 2009, אז רמת המחירים במדינה הייתה זהה לממוצע במדינות OECD.

עוד עולה כי מוצרי חלב, גבינות וביצים, למשל, יקרים בישראל ב–70% לעומת ממוצע מדינות OECD; לחם ודגנים יקרים ב–54%; משקאות קלים ב–49%; בשר ב–43%; ושירותי בריאות ב–31%.

הכתבה עניינה אותך?

78%
22%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.