0%
ראש בראש

לוין דורש ייצוג עצמאי בבג"צ: "עמדותייך קיצוניות ולעומתיות"

שר המשפטים יריב לוין פנה ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, והודיע כי הוא מבקש להיות מיוצג בנפרד בעתירות בעניין כינוס הוועדה לבחירת שופטים • לוין מאשים את היועצת כי הינה לעומתית לממשלה כדבר שבשגרה ועם זאת ציין כי תפקיד הייעוץ המשפטי הוא "לייצג את הממשלה וחבריה"

שוקי כץ
אין תגובות
צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

שר המשפטים יריב לוין פנה הבוקר (ראשון) ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, והודיע כי הוא מבקש להיות מיוצג בנפרד בעתירות בעניין כינוס הוועדה לבחירת שופטים.

מכתבו של לוין מגיע לאחר סיכום בין השניים, כי היועמ"שית תייצג את השר, אולם לטענתו, תגובתה המתוכננת לא משקפת את עמדתו. היועצת, הלעומתית לממשלה, שיגרה מכתב תגובה לשר לוין ובו היא טוענת כי אינה חוששת מפיטורים וכי אלו לא יאיימו עליה, זאת למרות שלוין לא הזכיר פיטורים. עם זאת, בעקבות מכתבו של לוין, בסוף השבוע הגישה היועצת בקשה לדחיית מועד התגובה.

הבוקר כאמור, שיגר השר לוין מכתב ליועצת ובו הוא דורש ייצוג נפרד בבג"ץ. "הנני דוחה מכל וכל את האמור במכתבך, ואין לי אלא לחזור על הדברים שכתבתי במכתבי אלייך, דברים המדברים בעד עצמם".

לדברי לוין, "נוכח מצב הדברים שיצרת גם בעניין העתירות שבנדון, בשל עמדותייך הקיצוניות והלעומתיות כדבר שבשגרה לעמדת הממשלה, ובמענה לשאלה שהפנית אליי לעניין אופן ייצוגי בעתירות שבנדון, אני נאלץ להודיעך כי גם הפעם הזו אדרש לייצוג עצמאי. כל זאת, מבלי לגרוע מכך שמצב הדברים אותו את יוצרת הוא בלתי תקין, וכי תפקיד היועץ המשפטי לממשלה הוא לייצג את הממשלה ואת חבריה ולא לאלץ אותם להזדקק פעם אחר פעם לייצוג עצמאי".

שר המשפטים מוסיף ומציין כי "בלית ברירה, מובן כי במצב שיצרת ראוי להעמיד לרשותי פרק זמן הולם לשם איתור מייצג וכן לשם הכנת תשובה על ידו. אבקשך לעדכן את בית המשפט באמור לעיל".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.