המפלגות החרדיות והדתיות בעיר חדרה מתאחדות לרשימה אחת גדולה: אחרי שנים שבהן כל מפלגה התמודדה בנפרד, וכל אחת חתומה על רשימת הישגים, הוחלט לקראת מערכת הבחירות הנוכחית לאחד כוחות.
סיעת ש"ס בראשות בועז ביטון, יחד עם סיעת יהדות התורה בראשותו של הרב בן ציון נורדמן ונציג הציונות הדתית לאומית בראשותו של אלי בוסקילה, יחד עם תנועת חב"ד בעיר ועם הקהילה הצרפתית בעיר, יתמודדו ברשימה משותפת.
הדיונים מאחורי הקלעים נמשכו מס' שבועות, כאשר מי שפעל להבאת בשורת האחדות, הוא הרב בן ציון נורדמן, שאמנם הודיע לאחרונה על פרישה מהחיים הפוליטיים, אולם מי שיכהן מטעמו הוא לירון עמר, יד ימינו של הרב נורדמן, המוכר היטב לציבור הרחב כמנהל לשכת פניות הציבור של יהדות התורה, מתנדב בארגוני ההצלה השונים ואיש עשיה וחסד שידיו רב לו בסיוע למוסדות ציבור.
אל שלושת המפלגות שיתמודדו ברשימה אחת הצטרפו גם תנועת חב"ד שתפעל בכל כוחה להצלחת הרשימה וכן חברי הקהילה הצרפתית שבהוראת רבני הקהילה הרה"ג אשר דוראי והרה"ג מאיר חיון יתמכו במפלגה המאוחדת. נציג הקהילה הצרפתית, עו"ד שלמה לוי, פעיל ציבור ואיש עשיה מוכר אף ישמש כמועמד הקהילה ברשימה המאוחדת למועצת העיר.
לאחר חתימת ההסכם אמר יו"ר ש"ס בעיר בועז ביטון: "הבאנו בשורה של אחדות לתושבי חדרה. הציבור החרדי, הדתי והמסורתי מאוחד כולו ברשימה אחת שתתמודד למועצת העיר. אחרי שישבנו כלל הנציגים יחד עם נציגי חב"ד ונציגי קהילת עולי צרפת, כולנו מאוחדים להצלחת הרשימה המאוחדת והמטרה המשותפת של כולנו היא שהמפלגה החדשה תהיה בית פוליטי לכלל הציבור החרדי והדתי והמסורתי בעיר. אני יכול לומר בוודאות שכל אחד שם את האגו הפרטי שלו בצד לטובת הקמת הרשימה המאוחדת. אני בטוח שנהיה הפתעת הבחירות, והחשוב ביותר – אנחנו נהיה הבית של כלל המגזרים בעיר".
הרב בן ציון נורדמן שעמל מאחורי הקלעים להצלחת האיחוד: "אחרי שנים של התמודדות נפרדת א"א שלא לברך את כלל הנציגים ששמו בצד את השיקולים האישיים כדי להקים בית חדש להרבה שנים קדימה. היום אנחנו מניחים את היסודות למיזם פוליטי שיש בו בשורה לכלל תושבי חדרה והוא יהווה מודל בעתיד גם לערים אחרות. ידועים דברי חז"ל שלא מצא הקדוש ברוך הוא כלי מחזיק ברכה לישראל אלא השלום. את הבשורה הזו אנחנו מביאים היום לכל תושבי העיר ולטובת תושבי העיר. העיר חדרה זוכה בנציג ציבור איכותי, לירון עמר, אותו אני מכיר מעל 20 שנה, שותפי לעשייה בהרבה תחומים. איש מעש, שאוזנו קשוב לכל פניה ואיש ביצוע מהשורה הראשונה. כניסתו של לירון עמר למועצת העיר היא ברכה לעיר".
חדרה: ש"ס, יהדות התורה, חב"ד והציונות הדתית ירוצו יחד
המפץ הפוליטי הגדול של חדרה: ש"ס, יהדות התורה, הציונות הדתית לאומית, חב"ד והקהילה הצרפתית רצים ברשימה אחת למועצת העיר • המפלגה המאוחדת תצא בימים הקרובים בקמפיין נרחב בחוצות העיר • הרב נורדמן פורש מהחיים הפוליטיים
הכתבה עניינה אותך?
תוכן שאסור לפספס
גדולי הדור עלו לייקר ולהוקיר את מאות האברכים
בבני ברק התקיים מעמד מרומם ורב רושם של הכנה לימים הנוראים בראשות גדולי הדור....
הרחובות, התפילות, הכנסת ספר התורה והמפגשים המיוחדים
תיעוד מיוחד מאומן לקראת ראש השנה: הרחובות בפושקינה, האגם של התשליך, הכנסת ספר תורה,...
"המצב לא טוב, אסור לי לדבר": כשהגר"מ שטרנבוך פרץ בבכי
הגר"מ שטרנבוך פרץ בבכי לאחר אמירת הסליחות באישון ליל וזעק: "אבא, אבא, אבא! תחזור...
סנדי דינקל עם מסר מיוחד לימים הנוראים
בסרטון קצר וממוקד מגיש סנדי דינקל את המשנה החסידית על 'חודש אלול', 'אלול איז...
הנצפים ביותר
אולי יעניין אותך גם
יחד עם רבבות ישראל: הצטרפו לאמירת התיקון הכללי העולמי
כבמעמד הר סיני: רבבות עם ישראל מכל קצווי תבל מתאחדים לחצי שעה של בקיעת...
הפגישה הסודית עם מוטי בבצ'יק
יעקב חיים מילר, מיוזמי מפלגת "צבע שחור" מצהיר בריאיון: "היעד שלנו הוא 4–5 מנדטים"...
דובר צה"ל מהמנהרות: "חיזבאללה נכשל"
הצהרה דרמטית מעומק האדמה: תת-אלוף אפי דפרין התייצב בתוך מנהרות חיזבאללה והכריז על השלמת...
צה"ל השמיד את תוואי הטרור ברכס עלי טאהר
צה"ל השמיד תוואי מנהרות ענק ברכס עלי טאהר שהרעיד את האזור • עם זאת...