ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו התראיין היום (רביעי) לתקשורת הזרה ותקף בחריפות את מדיניות הממשלה. "יש כאן מדינת אפרטהייד", אמר פרדו בריאיון לסוכנות AP. "מדינה שבה שני אנשים שונים נשפטים בידי מערכות אכיפת חוק שונות – זו מדינת אפרטהייד".
פרדו טען שבכהונתו כראש המוסד, ראה בבעיה הפלסטינית נושא דחוף ומהותי יותר מהגרעין האיראני, שאותו ראש הממשלה בנימין נתניהו ראה כאיום קיומי. "ישראל צריכה להחליט מה היא רוצה", אמר. "מדינה שאין לה גבול היא מדינה ללא גבולות".
בליכוד יוצאים נגד תמיר פרדו ומסרו בתגובה: ״מוציא את דיבת ישראל, תתבייש״ אנו מגנים בחריפות את ההתבטאות המבישה והשקרית של תמיר פרדו. אף מדינה בעולם אינה פועלת נגד הטרור ברמת המוסריות הגבוהה שבה פועלת ישראל.
עד נמסר כי "צה״ל פועל במוסריות כדי להגן על אזרחי ישראל תוך מניעת פגיעה בחפים מפשע. בבתי חולים בישראל מטפלים ביהודים וערבים, ישראלים ופלסטינים כאחד. ערבים ויהודים לומדים ועובדים יחד בישראל. במקום להגן על מדינת ישראל וצה״ל, פרדו מוציא את דיבתה של ישראל רעה. פרדו – תתבייש".