0%
הקרב על חוק הגיוס

גולדקנופף: "יש לנו הוראה ברורה ללכת עם זה עד הסוף"

הקרב על חוק הגיוס: יו"ר יהדות התורה השר גולדקנופף מבהיר כי מפלגתו לא תתפשר על החוק וכי גדולי החסידות הורו ללכת בעניין זה עד הסוף • וגם: מה אמר כשנשאל על היחס למגילת העצמאות?

שוקי כץ
תגובה אחת
שר השיכון יצחק גולדקנופף. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף התייחס הבוקר (חמישי) לדרישות המפלגות החרדיות בנוגע לחקיקה שתאפשר לבחורי הישיבות להמשיך לשקוד על תלמודם.

בריאיון לכאן רשת ב' שב יו"ר יהדות התורה על הדרישות לחוקק את החוק בהתאם לסיכומים. "הנושא של הגיוס עדיין על השולחן" אמר והוסיף כי "יש לנו הסכמים וכולם יעמדו בהם". שר השיכון הזהיר כי "יש לנו הוראה חד משמעית מהרבנים ללכת "ללכת עם זה עד הסוף".

גולדקנופף שנשאל אם שייך להעביר את החוק בתקופה הזו, שרף המתיחות בין חלקי החברה בישראל גבוה כל כך, השיב: "אם אי אפשר בראשון נעשה בשני, אי אפשר בשני נעשה בשלישי. הייתה לנו הבטחה שזה יעבור יחד עם התקציב". בהמשך ציין עוד כי "אנחנו רוצים שההסכמות שהיו 75 שנים שיעוגנו בחוק".

גם שאלת היחס למגילת העצמאות, עלתה במהלך הריאיון. היו"ר החרדי אמר כי "גם אגודת ישראל חתומה על זה. אני מכבד כל דבר שנעשה למדינת ישראל. זה נעשה כדי להקים מדינה יהודית ויש לזה משמעות".

הכתבה עניינה אותך?

94%
6%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.