תושבי בני ברק העובדים לפרנסתם מחוץ לעיר טוענים כי ספיחי הסגר שהוטל על העיר עדיין נותנים את אותותיהם, עובדים רבים המתפרנסים מעבודות מחוץ לעיר טוענים כי מקומות העבודה לא מחזירים אותם מהחל"ת, בעוד שאר החברים לעבודה חזרו לעבודה בתחילת השבוע, במקרים אחרים המעסיקים כופים על תושבי בני ברק עבודה מהבית בעוד שאר העובדים כבר חזרו לעבודה
תושב העיר בני ברק העובד כמשגיח כשרות מטעם 'הרבנות הראשית לישראל' במסעדה ברמת גן אומר ל'המחדש': "אני מועסק ישירות על ידי בעל העסק (בעיה בפני עצמה א.ג.) יש משגיח מיוחד לשעות הבוקר, והוא כן הוחזר לעבודה, אני לא הוחזרתי רק בגלל שאני חשוד כחולה קורונה, מצפים ממני לשקר שיש לי תסמינים כאלו ואחרים ולהיבדק ורק אז לחזור לעבודה"
תושב אחר אומר ל'המחדש': "אשתי עובדת כמזכירה במשך עשור שנים במשרד עורכי דין בתל אביב, מעולם לא היה לה בעיות על רקע דתי, אתמול נודע לה כי בעוד היא עובדת רק מהבית בהוראת הנהלת המשרד, העובדות האחרות חזרו לעבודה, לאחר בירור מתברר כי ההחלטה היא של הנהלת מגדל המשרדים שלא להכניס לבניין תושבי העיר בני ברק. זה משפיל ומעליב, והעבודה מהבית קשה פי כמה בגלל הציוד החסר והפרעת הילדים"
תושב בני ברק המתגורר בפרדס כץ כתב מכתב בו הוא כובל על כך "כמובן התחילו לשוב לעבודות כי המשק קורס. אך יש עיר אחת שהיא מצורעת ובנידוי – העיר בני ברק.. מיום ליום ומשעה לשעה אנו שומעים על עובדות מהעיר בני ברק ואפילו עובדות בחברות גדולות ומכובדות, שאומרים להם לא לשוב לעבודה כי הם מהעיר בני ברק"
"מי אחראי על כל הנזק הכלכלי לתושבי העיר בני ברק מההסגר שהיה כאן? האם משרד ממשלתי כלשהו לוקח אחריות על הבעיות הכלכליות למשפחות ברוכות ילדים?"
בנוסף עולות טענות על כך שבעוד התחבורה בכל הארץ עובדת גם עם קווים מחוץ לעיר, קו 402 הנוסע בין בני ברק לירושלים – אינו פועל כלל גם לא בצורה מצומצמת.