0%
ניסיון לינץ'

זלנסקי על האירוע בשדה התעופה: "חלק מתרבות השנאה הרוסית"

"אפילו ההסלמה האחרונה במזרח התיכון עוררה הצהרות אנטישמיות של אידיאולוגים רוסים" • "האנטישמיות והשנאה הרוסית כלפי מדינות אחרות הן מערכתיות ושורשיות עמוקות"

יצחק כהן
תגובה אחת
זלנסקי על האירוע בשדה התעופה: "חלק מתרבות השנאה הרוסית"
נשיא אוקראינה וולדימיר זלנסקי. צילום: אתר רישמי

אחרי האירועים המחרידים ברויסה בה ניסו מאות לפרוץ למטוס כדי לבצע לינץ ביהודים, כותב נשיא אוקראינה זלנסקי כי מדובר ב"סרטונים מחרידים ממחצ'קלה, רוסיה, שבו המון זועם פרץ לשדה התעופה בחיפוש אחר אזרחים ישראלים בטיסה מתל אביב".

לדבריו, "אין מדובר בתקרית בודדת במכצ'קלה, אלא בחלק מתרבות השנאה הנרחבת של רוסיה כלפי מדינות אחרות, המופצת על ידי הטלוויזיה הממלכתית, מבקרים ורשויות. שר החוץ הרוסי השמיע שורה של התבטאויות אנטישמיות בשנה האחרונה. גם נשיא רוסיה השתמש בהשמצות אנטישמיות. עבור ראשי התעמולה הרוסית המדברים בטלוויזיה הרשמית, רטוריקה של שנאה היא דבר שבשגרה".

"אפילו ההסלמה האחרונה במזרח התיכון עוררה הצהרות אנטישמיות של אידיאולוגים רוסים. האנטישמיות והשנאה הרוסית כלפי מדינות אחרות הן מערכתיות ושורשיות עמוקות. שנאה היא המניעה תוקפנות וטרור. כולנו חייבים לעבוד יחד כדי להתנגד לשנאה".

הכתבה עניינה אותך?

95%
5%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture