אמ"ן ושב"כ הזהירו היום (רביעי) בישיבת קבינט המלחמה, שנערכה בפיקוד מרכז בהשתתפות ראשי רשויות ביהודה ושומרון, כי הגזרה נמצאת על סף הסלמה משמעותית.
כפי שדווח בחדשות הערב בכאן 11, ההתרעה החמורה הושמעה לאחר שסוכלו בימים האחרונים כמה פיגועים בגזרה, בעקבות הפסקת העסקתם של הפועלים הפלסטינים בישראל בשל המלחמה, וכן עקב ריבוי מקרי תקיפה של פלסטינים בידי מתנחלים.
זו הפעם השניה בה כונס קבינט המלחמה מחוץ לקריה בתל אביב, כאשר בפעם הקודמת התכנס בפיקוד הדרום לצורך אישור פעולות מבצעיות. במהלך הישיבה, שנערכה בהשתתפות ראשי רשויות ביהודה ושומרון, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לתופעה של תקיפת פלסטינים בידי מתנחלים. נתניהו אמר כי "קומץ קיצוניים שלא מייצגים את הציבור שיושב כאן גורם נזק גדול למדינת ישראל" והוסיף כי "אנחנו נפעל נגד זה בכל דרך".