0%
בעיצומה של המלחמה

ח"כים ושרים בליכוד דנים באפשרות להדיח את נתניהו

במסגרת הדיון הפוליטי, מוצע שאחד מבכירי הליכוד שיעמוד בראשות הממשלה במקום נתניהו יתחייב לאחרים שלא ירוץ בבחירות הקרובות, וכך יפוגג את התנגדות חבריו • לצורך הצלחת המהלך נדרשים לפחות 15 ח"כים מתוך הליכוד שיצטרפו לח"כים של המחנה הממלכתי, יש עתיד, ישראל ביתנו ועבודה.

שוקי כץ
6 תגובות
ח"כים ושרים בליכוד דנים באפשרות להדיח את נתניהו
צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

קבוצת ח"כים ושרים בליכוד דנה בימים האחרונים ברעיון לגייס 61 ח"כים להצבעת אי אמון קונסטרוקטיבי שתביא להקמת ממשלה חדשה בכנסת הזו בלי בחירות, ולהדחת רה"מ נתניהו. כך פרסם ספי עובדיה

על פי הרעיון שמתגלגל, המהלך ייצא לדרך לקראת פרישת גנץ מהממשלה עם סיום המאמץ המלחמתי הקרקעי המשמעותי בעזה.

במסגרת הדיון הפוליטי, מוצע שאחד מבכירי הליכוד שיעמוד בראשות הממשלה במקום נתניהו יתחייב לאחרים שלא ירוץ בבחירות הקרובות, וכך יפוגג את התנגדות חבריו. לצורך הצלחת המהלך נדרשים לפחות 15 ח"כים מתוך הליכוד שיצטרפו לח"כים של המחנה הממלכתי, יש עתיד, ישראל ביתנו ועבודה.

עובדיה אמר: "עד כה נמנעתי מהבאת אמירות או תוכניות של חכים ושרים בליכוד שמדברים בעילום שם על עתידו הפוליטי של נתניהו מכיוון שקשה אפילו כעת להניח שיעמדו מול מכונת המלחמה הפוליטית של נתניהו. חשבתי שמי שרוצה לומר משהו משמעותי שיקבל פומבי בעת הזו ראוי שיאמר זאת בשמו.

יחד עם זאת, כעת מדובר בשיח פוליטי ער מאוד שמתקיים וחרג מגבולות הגזרה של אנשי הליכוד אלא מערב גם ראשי מפלגות באופוזיציה. להערכתי הסיכוי להבשלת והצלחת מהלך כזה כרגע נמוך משתי סיבות עיקריות:

1 אפילו עכשיו פחות מעשרה ח"כים ושרים הביעו נכונות עקרונית לדון ברצינות במהלך כזה (נדרשים לפחות 15)

2 מהלך מורכב מאוד פוליטית, ידרוש התפטרות שרים נורווגים, חזרתם לכנסת, מומ קואליציוני בזמן קצר והסכמה על מינוי כל השרים בממשלה.

הכתבה עניינה אותך?

14%
86%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture