0%
האסון הכבד

תחקיר הירי בחטופים: השלט "הצילו" לא עבר בין הגדודים

לוחמים בכוח שירה בשני החטופים הראשונים אלון שמריז וסאמר אל-טלאלקה, מסרו כי הקלע לא זיהה את הדגל הלבן אותו נשאו • זאת, כאשר בתדריך שקיבל נאמר לו כי כל השטח מצפון למבנה ממנו יצאו החטופים, מהווה מרחב לחימה ללא נוכחות של כוחות צה"ל ולכן הוא רשאי לירות בכל דמות חשודה.

דודי סגל
2 תגובות

גדוד חטיבת כפיר ששהה באזור בו בוצע הירי בשלושת החטופים, אלון שמריז, יותם חיים וסאמר אל-טלאלקה, הוחלף ביום חמישי על ידי גדוד 17 בחטיבה. כחלק מכך, המידע על שלט הבד עם הכיתוב "הצילו 3 חטופים" שזוהה יומיים קודם לפני הירי ונחשד כמארב משיכה – לא הועבר הלאה בחפיפה בין הגדודים, כך פורסם היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11. 

לוחמים בכוח שירה בשני החטופים הראשונים אלון שמריז וסאמר אל-טלאלקה, מסרו כי הקלע לא זיהה את הדגל הלבן אותו נשאו. זאת, כאשר בתדריך שקיבל נאמר לו כי כל השטח מצפון למבנה ממנו יצאו החטופים, מהווה מרחב לחימה ללא נוכחות של כוחות צה"ל ולכן הוא רשאי לירות בכל דמות חשודה.

כמו כן, התחקיר שממשיך להתנהל בימים אלה מתמקד בירי בחטוף השלישי יותם חיים, ירי שבוצע לאחר שהמג״ד הורה "חדל" ולאחר שחיים נפצע ורץ לתוך מבנה סמוך. לכן, מסתמן כי פעולת הירי מהווה כשל גדול ומובהק.

הכתבה עניינה אותך?

84%
16%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture