0%
אם תימשך הלחימה

סעודיה והאמירויות מאיימות: נצמצם את הסיוע ההומניטרי לעזה

"אם הכוונות הישראליות הן להישאר ברצועה לטווח הארוך, אז זו תהיה אחריות של הצד הישראלי והאמריקני לטפל בנושאים האלו", הוסיפו המקורות • "מה שרואים בעזה לא ראו באף מקום בעולם ואנחנו מתמודדים עם אתגר גדול. בכל המחסנים יש מאות טונות של מזון ועדיין יש בלאגן גדול, לא פועלים שם בצורה מספיק מאורגנת".

שוקי כץ
9 תגובות
סעודיה והאמירויות מאיימות: נצמצם את הסיוע ההומניטרי לעזה

בצל הקרבות העזים שצה"ל מנהל בעומק רצועת עזה, מדינות המפרץ ובראשן איחוד האמירויות וסעודיה – הציבו אולטימטום לישראל. "אם הלחימה לא תיפסק בינואר, אז ניאלץ לצמצם את הסיוע ההומניטרי שאנחנו מעבירים לרצועת עזה", כך נודע היום (רביעי) ל-N12 ממקורות ערביים.

"אם הכוונות הישראליות הן להישאר ברצועה לטווח הארוך, אז זו תהיה אחריות של הצד הישראלי והאמריקני לטפל בנושאים האלו", הוסיפו המקורות. "מה שרואים בעזה לא ראו באף מקום בעולם ואנחנו מתמודדים עם אתגר גדול. בכל המחסנים יש מאות טונות של מזון ועדיין יש בלאגן גדול, לא פועלים שם בצורה מספיק מאורגנת".

למרות זאת, הושלם בהצלחה השלב הראשון בהתקנת צינור מים ממצרים לעזה – שמוביל לרצועה מים ממתקני ההתפלה שנמצאים בצד המצרי של מעבר רפיח. היוזמה של איחוד האמירויות שואפת לספק גישה למים ראויים לשתייה לכ-150 אלף עזתים.

הכתבה עניינה אותך?

47%
53%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture