0%
סוער בחב"ד

סופר הסת"ם יצא לתרבות רעה – הרבנים הורו להחליף את המזוזות

סערה בחב"ד לאחר שסופר סת"ם שנמנה על החסידות יצא לתרבות רעה ופרק מעליו עול תורה • הסופר המשיך למכור סת"ם למרות היותו מופקר מכל וכל • במכתב מפורט לצד נימוקים הלכתיים, מפרסמים הרבנים את שמו של הסופר ומורים להחליף את המזוזות שכתב

יצחק כהן
אין תגובות
סופר הסת"ם יצא לתרבות רעה - הרבנים הורו להחליף את המזוזות
כתיבת סת"ם. צילום אילוסטרציה: דוד כהן/פלאש 90 | למצולמים אין קשר לכתבה

רבני בית הדין בשכונה החרדית קראון הייטס בברוקלין פרסמו הבוקר את שמו של סופר הסת"ם שמכר ספרי תורה, תפילין ומזוזות בקהילה החרדית במשך שנים, בו בזמן שיצא לתרבות רעה וחי באוקראינה, לאחר שפרק מעליו עול תורה ומצוות.

במכתב מפורט לצד נימוקים הלכתיים מפרסמים הרבנים את שמו של הסופר; יעקב שלמה איצקוביץ, לצד הוראות בנוגע למזוזות ותפילין שהוא כתב.

חשיפת המקרה פורסמה לראשונה באתר חב"ד אינפו, בעקבות מספר פניות וחקירות שנעשו על ידי מספר שליחי חב"ד באוקראינה שחשדו באיש ורצו להתריע ולהביא את המקרה לידיעת הציבור, למען ידע להיזהר ויפסיק לרכוש ממנו סחורה.

"כאשר פרסמנו את המקרה החמור, כתבנו כי אנו מקווים, כי חשיפת המקרה תביא להפסקה מוחלטת של המגעים איתו, ואף קראנו לרבנים להצטרף ולפרסם קריאה ברורה בנידון", אומר עורך האתר שניאור אלפנביין.

"ואכן היום מפרסמים רבני שכונת קראון הייטס הגאונים הרב יוסף ישעיה ברוין והרב אברהם אזדאבא מכתב לציבור בו הם מביעים את דעתם, שכיוון שלאחר חקירה במשך זמן רב על פרטי המקרה, על כן כל אלו שרכשו בשנים האחרונות סת"ם ובפרט בצורת כתב המיוחס כו', וחוששים שכתבם מר יעקב שלמה איצקוביץ – עליהם לדרוש אצל הסוחרים שמהם קנו (באם סומכים עליהם) שיודיעו להם בוודאות שהפרשיות שקנו אינם מהכותב הנ"ל, על מנת לדעת אם להחליף לפרשיות אחרות".

יצויין כי המקרה הינו משמש כתמרור אזהרה לכלל הציבור החרד לדבר השם, להקפיד על מקור המוצר אותו הם רוכשים ובפרט בתשמישי קדושה.

סופר הסת"ם יצא לתרבות רעה - הרבנים הורו להחליף את המזוזות
סופר הסת"ם יצא לתרבות רעה - הרבנים הורו להחליף את המזוזות 1

הכתבה עניינה אותך?

92%
8%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture