0%
המפסידים והמרוויחים

מתלושי המזון של דרעי ועד הישיבות, מי נפגע מהתקציב?

הממשלה אישרה את תקציב 2024, החרדים נאבקו, ובחסדי שמים תקציב הישיבות לא נפגע, למרות זאת קוצצו כ-30% מהכספים הקואליציוניים

דוד חדד
אין תגובות
מתלושי המזון של דרעי ועד הישיבות, מי נפגע מהתקציב?
בחורי ישיבה שוקדים על תלמודם. צילום: חיים גולדברג פלאש 90

אתמול אישרה הממשלה את תקציב המדינה לשנת 2024, שכולל תוספת של 55 מיליארד שקל לתקציב הביטחון. שישה שרים הצביעו נגד התקציב: בני גנץ, גדי איזנקוט, חילי טרופר, גדעון סער ויפעת שאשא ביטון מהמחנה הממלכתי; וכן שר התקשורת שלמה קרעי מהליכוד. התקציב צפוי לעלות לאישור בכנסת בשבוע הבא בקריאה שנייה ושלישית, המועד האחרון להעברתו הוא 20 בפברואר.

לשמחתנו, התוספת של 1.1 מיליארד שקל לתקציב הישיבות נשארה, והיא צפויה להביא את הסכום הכולל ללפחות 2 מיליארד שקל. עם זאת, תוספת השכר למורים החרדים קוצצה ממיליארד שקל ל-730 מיליון שקל.

300 מיליון שקל נוספים יופנו לחינוך החרדי, מעבר לתוספת השכר למורים, שרבים מהם עובדים במוסדות הפטורים. בין היתר, 27 מיליון שקל יוקדשו לתוכנית שמטרתה למנוע נשירת בני נוער מהישיבות. כמו כן, 90 מיליון שקל יוקצו לחיזוק שעות הלימודים והפעילות החינוכית במערכת החינוך הממלכתית-דתית, בעוד ש-154 מיליון שקל יוקצו לתרבות יהודית וחרדית.

קרוב ל-30% מתקציבי הקואליציה חוו קיצוצים. תקציב החרדים ומשרד אבי מעוז קוצץ באופן סמלי מ-7.95 מיליארד שקל ל-5.7 מיליארד שקל. תקציבים שנותרו ללא פגע כוללים את רשות הזהות היהודית של אבי מעוז, הנצחת מורשתו של רחבעם זאבי, תקציבי הפריה ופוריות, והקצבות לארגונים העוסקים בנשירת בני נוער במגזר החרדי.

מעניין לציין כי תקציב כרטיסי המזון של אריה דרעי קוצץ בחצי מ-600 מיליון שקל. הכספים יועברו ממשרד הפנים למשרד הרווחה ויוקצו ל"הבטחת ביטחון תזונתי".

הכתבה עניינה אותך?

67%
33%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture