0%
ייפסל בבג"ץ?

זה הג'וב שמעוניינים לסדר בש"ס לראש העיר היוצא של טבריה

בש"ס פועלים למנות את בועז יוסף, ראש עיריית טבריה בפועל ומי שמונה כיו"ר הועדה הקרואה לאחר הדחתו של רון קובי, לתפקיד מנכ"ל הביטוח הלאומי, זאת לאחר שחוק טבריה נפסל, ויוסף לא יוכל לכהן כראש עיר פעם נוספת.

דוד חדד
5 תגובות
צילום: יונתן זינדל פלאש 90

בש"ס פועלים למנות את בועז יוסף, ראש עיריית טבריה בפועל ומי שמונה כיו"ר הועדה הקרואה לאחר הדחתו של רון קובי, לתפקיד מנכ"ל הביטוח הלאומי, זאת לאחר שחוק טבריה נפסל, ויוסף לא יוכל לכהן כראש עיר פעם נוספת.

מי שנתמך על ידי ש"ס לראשות העיר הוא יוסי נבעה, ששימש כמנכ"ל מוסדות רבי מאיר בעל הנס.

ועדת האיתור לתפקיד המנכ"ל למוסד לביטוח לאומי הגישה שלושה מועמדים: המנכ"לית בפועל ירונה שלום, בועז יוסף מטבריה, העומד בראש הועדה הקרואה, ומורדכי מרדכי, לשעבר מנכ"ל משרד הפנים. שר העבודה יואב בן צור, איש ש"ס, צפוי למנות את יוסף, המקורב לש"ס. אלא שמינוי זה עלול להביא לפסילתו על ידי הוועדה לבחינת מינויים.

חשוב לציין כי לפני מינוי מנכ"ל יש עוד שלושה שלבים. השלב הראשון הוא של ועדת המינויים של המועצה לביטוח לאומי, בראשות מנכ"ל משרד העבודה, ישראל אוזן, איש ש"ס מוצהר. ועדה זו יכולה לאשר את רשימת ועדת האיתור או לשנות אותה. לאחר מכן, שר העבודה ימנה אחד מהמועמדים המומלצים. לבסוף, המינוי יוגש לוועדת הביקורת על מינויים.

ביולי השנה חוקקה הכנסת חוק, ביוזמת ש"ס, שיאפשר ליו"ר ועדה להתמודד לראשות העיר שבה כיהן. החוק נועד במיוחד לאפשר ליוסף להתמודד על ראשות עיריית טבריה בבחירות המוניציפליות הקרובות. אלא שבג"ץ קבע כי החוק לא יחול בבחירות הקרובות, ובכך חסם בפועל את מועמדותו.

היקף ניסיונו הניהולי של יוסף נרחב, והוא ניהל גופים עם תקציבים של מאות מיליונים. עם זאת, ההיקף הכספי של פעילות המוסד לביטוח לאומי גדול בהרבה, עם נכסים בסך מיליארדים. האפשרות של מינויו של יוסף על ידי ש"ס מעוררת חששות לגבי הפוטנציאל לתביעה משפטית דומה לזו שהוגשה בעניין חוק העיריות, כולל עתירות אפשריות לבג"ץ.

חיפוש המועמדים הניב 40 פניות, מתוכן 12 עמדו בתנאי הסף. כל ה-12 רואיינו על ידי ועדת האיתור בראשות המנכ"ל של המוסד לביטוח לאומי והמנכ"ל לשעבר של הדסה, פרופ' שלמה מור-יוסף.

הכתבה עניינה אותך?

75%
25%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.