0%
תוצאות הקמפיין

שעות לאחר הודעתו של ביידן: צו מנהלי הוצא כנגד בעל חווה בבנימין

בלשי ימ"ר ש"י מסרו אמש לינון כהן, בעליה של חווה חקלאית הסמוכה לישוב מכמש בבנימין שימוע לצו הרחקה מנהלי שהוציא כנגדו אלוף פיקוד המרכז יהודה פוקס. הצו נחתם כבר לפני חודשיים, אך באופן תמוה נמסר רק אתמול בערב לידיו של כהן. לפני כחודש הודח כהן משירות מילואים בהוראת השב"כ ובניגוד לדעתם של גורמי הביטחון בגזרה

בני חדד
21 תגובות

תוצאות קמפיין אלימות המתנחלים: בלשי ימ"ר ש"י מסרו אמש (חמישי) לינון כהן, בעליה של חווה חקלאית הסמוכה לישוב מכמש בבנימין שימוע לצו הגבלה מנהלי שהוציא כנגדו אלוף פיקוד המרכז יהודה פוקס.

הצו נחתם כבר לפני חודשיים ימים, אך באופן תמוה נמסר לידיו של כהן רק אתמול בערב.
במסגרת ההגבלות המנהליות שהוטלו על כהן, נשוי ואב לילדה, נאסר עליו להיכנס לתחומי יהודה ושומרון – כולל ביתו והחווה אותה הוא מנהל למשך ארבעה חודשים מהם חלפו כבר חודשיים, וכן ליצור קשר עם עשרות מחבריו.

צו ההגבלה המנהלי מצטרף להדחתו של כהן משירות מילואים והחרמת נשקו לפני כחודש, בהוראת המחלקה היהודית בשב"כ ובניגוד לדעתם של גורמי הצבא בגזרה.
החרמת הנשק הותירה למעשה את תושבי החווה חסרי כל אמצעי הגנה, וכעת תחטוף החווה מכה נוספת באמצעות הרחקת בעליה.

כהן הגיב לצו המנהלי ואמר כי מדובר בצו פוליטי שהוצא בלחץ השמאל הקיצוני: "הצו הדרקוני הזה שנמסר לידיי אמש הוא עוד הוכחה להיותם של הצווים הללו צווים פוליטים נטו. אלו צווים שנועדו ל"פצצות מתקתקות" אך באורח פלא במשך חודשיים כנראה שלא הייתי מסוכן, ופתאום אחרי ההצהרה של ביידן אתמול מישהו נזכר שצריך להקריב עוד כמה מתיישבים מנחה לביידן כדי לרצות את הממשל העויין שפועל לפי קמפיין השמאל הקיצוני".

"תכליתם של הצווים הללו, כמו גם של החרמת הנשקים ומסעות ההרס בחוות ובגבעות היא אחת – הקמת מדינה פלסטינית בשטחי יהודה ושומרון וסילוק מהשטת של הנקודות היהודיות שבולמות את הקמתה. זוהי מטרתם העליונה של ארגוני השמאל הקיצוני שמנהלים קמפיין מרושע של "אלימות המתנחלים" בזמן המלחמה, ומצליחים לרתום למטרותיהם ההרסניות את הממשל בארה"ב".

"אם לאלוף פוקס היה אכפת משמה וביטחונה של ישראל, היה מוציא צווי הגבלה לא כנגד המתיישבים ששומרים בגופם על המולדת אלא כנגד פעילי השמאל האנרכיסטי שמסתובבים באזור ומוציאים את דיבתה רעה ברחבי העולם, תוך יצירת לחץ בינלאומי עליה. אך לצערי פוקס הוכיח שוב שגם הוא חותר להקמת מדינה פלסטינית ואוחז בדעות שמאל מובהקות", תקף כהן.

הכתבה עניינה אותך?

87%
13%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.