0%
דיווח לבנוני

פריצת דרך משמעותית במו"מ בין חיזבאללה לישראל

העיתון הלבנוני 'אל-נאשרה' דיווח הבוקר כי הושגה פריצת דרך משמעותית במשא ומתן בין חיזבאללה לישראל בנוגע למחלוקות על יישום החלטת 1701 • חיזבאללה הבהיר לאמריקאים שאין בכוונתו ללכת למלחמה רחבת היקף אך כל עוד המלחמה בעזה נמשכת הוא לא מתכוון להפסיק את פעולותיו

דודי סגל
תגובה אחת
פריצת דרך משמעותית במו"מ בין חיזבאללה לישראל
מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה

העיתון הלבנוני 'אל-נאשרה' דיווח הבוקר (שלישי) כי הושגה פריצת דרך משמעותית במשא ומתן בין חיזבאללה לישראל בנוגע למחלוקות על יישום החלטת 1701.

שליח ארה"ב עמוס הוכשטיין לענייני אנרגיה, המתווך במשא ומתן העקיף בין ישראל ללבנון קיבל בוושינגטון טרם ביקורו בישראל, משלחת פרלמנטרית לבנונית. במהלך הביקור התנהל משא ומתן ברור בו הודגש כי חיזבאללה לא מעוניינים להגיע למלחמה.

על פי ההצעה: בשלב הראשון חיזבאללה ייסוגו עד עשרה קילומטר מהגבול. בשלב השני, ייפתח משא ומתן על 13 תיקוני גבול.

בניגוד להצהרות הרהב, חיזבאללה הבהיר לאמריקאים שאין בכוונתו ללכת למלחמה רחבת היקף אך כל עוד המלחמה בעזה נמשכת הוא לא מתכוון להפסיק את פעולותיו, ומכאן נובע הלחץ של ארצות הברית על ישראל ללכת להפסקת אש ולהסכים למתווה עם החמאס הכולל שחרור של אלפי מחבלים בתמורה להשבת החטופים. חמאס טרם השיב ובכך ההסכם לא יוצא אל הפועל.

הכתבה עניינה אותך?

28%
72%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture