שר התפוצות עמיחי שיקלי (הליכוד) הביע ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר) ביקורת על התיקון החדש לחוק הגיוס, שנכון לעת עתה לא כולל שינוי בגיוס החרדים והערבים. "אחיי החרדים, אנחנו זקוקים לכם מתחת לאלונקה. מה שהיה לא יוכל להימשך", כתב שיקלי. "עת צרה היא ליעקב וממנה ניוושע באחדות מטרה ובשותפות אמת בנטל".
יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן, כתב בחשבון הטוויטר שלו כעת: ״ממשלת החורבן הוכיחה פעם נוספת שהיא מעדיפה אינטרסים קואליציוניים צרים על פני ביטחון המדינה.הצעת חוק הגיוס, כפי שפורסמה בתקשורת, מפלה ופוגעת באחדות העם ובחוסן הלאומי.
"חיילי הסדיר והמילואים ישרתו יותר לעומת אחרים שלא משרתים היום וימשיכו לא לשרת. אני מצפה ששני הרמטכ״לים לשעבר בני גנץ וגדי אייזנקוט יגידו בפה מלא שאם הצעת החוק הנ״ל תבוא לאישור הממשלה והכנסת הם יפרשו מהממשלה".
על פי המתווה החדש יורחב גיוס שירות הצבאי לשלוש שנים וכן יעלה גיל משרתי המילואים ל45.