0%
בגלל אי-הגיוס

היועמ"שית טוענת לבעיות בהעברת תקציבים לישיבות

לפי היועמשית, "בהיעדר מסגרת נורמטיבית שתאפשר את דחיית שירותם או את אי-גיוסם של תלמידי הישיבות כדין, הדבר משליך על חוקיות מתן התמיכות בגין אותם תלמידים בהתאם למבחני התמיכה" • יהדות

יצחק כהן
אין תגובות
היועמ"שית טוענת לבעיות בהעברת תקציבים לישיבות

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מסרה את עמדת המדינה לבג"ץ על העתירות המבקשות למנוע העברת כספי תמיכה לתלמידי מוסדות תורניים, שלא קיבלו פטור או דחייה משירות צבאי ולא התייצבו לגיוס.

לפי היועמשית, "בהיעדר מסגרת נורמטיבית שתאפשר את דחיית שירותם או את אי-גיוסם של תלמידי הישיבות כדין, הדבר משליך על חוקיות מתן התמיכות בגין אותם תלמידים בהתאם למבחני התמיכה".

לכן, היא ביקשה להגיש עמדה מפורטת עד ל-31 במרץ, לאחר התגובה לעתירות בנושא חוק הגיוס הנידון בימים אלה, שכן היעדרו של חוק גיוס המסדיר את הנושא משליך על חוקיות תמיכות בתלמידי ישיבות בהתאם למבחני התמיכה.

הכתבה עניינה אותך?

11%
89%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture