0%
בתי קפה ורשתות פארם

שברו שיאים: לא תאמינו כמה הוציאו הישראלים ביום הבחירות

למרות המשך הלחימה והירי אתמול בדרום ובצפון, הציבור הישראלי ניצל את יום השבתון של הבחירות המוניציפאליות ליום קניות • כמה הוציאו הישראלים ובאיזה ענפים?

יצחק כהן
אין תגובות
שברו שיאים: לא תאמינו כמה הוציאו הישראלים ביום הבחירות
כרטיסי אשראי (אילוסטרציה) | צילום: Hadas Parush/Flash90

מנתוני חברת שבא, מנהלת ומפתחת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי, עולה כי למרות המשך הלחימה והירי אתמול בדרום ובצפון, הציבור הישראלי ניצל את יום השבתון של הבחירות המוניציפאליות 2024 בקניות במרכזי המסחר והקניות.

מהנתונים עולה כי במהלך יום אתמול נרשמו הוצאות חריגות וגבוהות בהיקף כולל של 1.577 מיליארד ₪. מדובר על נתון גבוה ב-24.1% לעומת היקף ההוצאות ביום הבחירות האחרון, ב-1 בנובמבר 2022, שבו נרשמו במהלך היום הוצאות בסכום כולל של 1.271 מיליארד ₪.

בבחירות המוניציפאליות הקודמות, שנערכו ב-30 באוקטובר 2018, היקף ההוצאות היומי עמד על סכום כולל של 839.766 מיליון ש״ח בלבד. משבא נמסר כי היקף ההוצאות אתמול גבוהה בשיעור של 18.6% מסכום ההוצאות היומי הממוצע מתחילת שנת 2024 שעומד על 1.331 מיליארד ₪.

הענפים בהם ההוצאות באשראי אתמול זינקו הם מסעדות, בתי קפה ומזון מהיר עם הוצאות בהיקף של 136.58 מיליון ₪, רשתות המזון עם הוצאות של 211.07 מיליון ₪, בידור ופנאי עם הוצאות של 11.67 מיליון ₪, ביגוד והנעלה עם 126.03 מיליון ₪, חשמל ואלקטרוניקה עם 106.13 מיליון ₪, רשתות הפארם עם 43.24 מיליון ₪.

הכתבה עניינה אותך?

81%
19%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture