0%
בחודשים הקרובים

CNN: בארה"ב מודאגים מהסלמה קרובה בלבנון

גורמי הממשל והמודיעין האמריקני מודאגים מכך שישראל מתכננת מבצע קרקעי בלבנון שעשוי לצאת לדרך בסוף האביב או בתחילת הקיץ, זאת במקרה שבו המאמצים הדיפלומטיים לא יצליחו לדחוק את חיזבאללה מהגבול • "לא בהכרח בשבועות הקרובים, אבל ייתכן שמאוחר יותר באביב. זו אפשרות מעשית"

יענקי גולדן
תגובה אחת
CNN: בארה"ב מודאגים מהסלמה קרובה בלבנון
חיילי צהל בגבול הצפון צילום דוצ

רשת CNN מדווחת כי גורמי הממשל והמודיעין האמריקני מודאגים מכך שישראל מתכננת מבצע קרקעי בלבנון שעשוי לצאת לדרך בסוף האביב או בתחילת הקיץ, זאת במקרה שבו המאמצים הדיפלומטיים לא יצליחו לדחוק את חיזבאללה מהגבול.

"אנחנו פועלים על בסיס ההנחה שפעולה ישראלית צבאית יכולה להתרחש בחודשים הקרובים", סיפר בכיר בממשל ביידן. "לא בהכרח בשבועות הקרובים, אבל ייתכן שמאוחר יותר באביב. זו אפשרות מעשית".

הבכיר הוסיף: "ישראל מעלה את האיום הזה בתקווה שיהיה הסכם במשא ומתן. גורמים ישראליים טוענים שיש יותר מאמץ ליצור איום שהם יוכלו לנצל, אחרים מדבר על זה יותר כצורך צבאי שהולך לקרות".

בכיר בממשל ביידן אמר שיש גורמים בממשלה והצבא שמעוניינים במתקפה הקרקעית. הוא פירט: "יש קבוצה הולכת וגדלה שאומרת 'היי, בוא ננסה, בואו פשוט נעשה את זה'". לדבריו, כל פלישה עלולה להוביל ל"הסלמה הולכת וגדלה שאנחנו אפילו לא יודעים את הפרופורציות שלה".

הכתבה עניינה אותך?

91%
9%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture