0%
משבר מדיני נוסף

קולומביה מאיימת לנתק הקשרים הדיפלומטיים עם ישראל

אחרי המשבר מול ארצות הברית: נשיא קולומביה גוסטבו פטרו, מאיים לנתק את היחסים הדיפלומטיים עם ישראל • בישראל הודיעו לפני מספר חודשים על עצירת הייצוא הביטחוני למדינה הדרום אמריקאית

דודי סגל
אין תגובות
קולומביה מאיימת לנתק הקשרים הדיפלומטיים עם ישראל
נשיא קולומביה גוסטבו פטרו. צילום: טוויטר

נשיא קולומביה גוסטבו פטרו, שנחשב עוין לישראל, מאיים לנתק את היחסים הדיפלומטיים עם ישראל, במידה והאחרונה לא תיישם את החלטת מועצת הביטחון של האו"ם להביא להפסקת אש מידית בעזה. כמו כן קרא למדינות נוספות ללכת בדרך זו. "אני מזמין את אומות העולם לשבור את היחסים הדיפלומטיים אם ישראל תפר את הפסקת האש הזו".

דבריו של גוסטבו, הן המשך לשורת צעדים ואמירות נגד ישראל, מאז הטבח ביישובי העוטף. "קולומביה לא תומכת בהשמדת עם, אם נצטרך להשהות את היחסים עם ישראל – נשהה את היחסים" כתב הנשיא הקולומביאני, ימים ספורים לאחר שמחת תורה. בנוסף, תקף בחריפות את ההחלטה שהתקבלה אז על ידי שר הביטחון, יואב גלנט, להטיל מצור על רצועת עזה ואמר: "זה מה שהנאצים עשו ליהודים".

בעקבות ההתבטאויות העוינות, הודיעה ישראל על עצירת הייצוא הביטחוני לקולומביה, זאת במקביל לשיחת נזיפה שאליה זומנה שגרירת קולומביה בישראל, מרגריטה מנחארז.

שר החוץ ישראל כ"ץ הגיב: "תמיכת נשיא קולומביה ברוצחי חמאס שביצעו מעשי טבח ופשעי מין נוראים בתינוקות, נשים ומבוגרים – היא חרפה לעם הקולומביאני". כ"ץ הוסיף עוד והבהיר: "ישראל תמשיך להגן על אזרחיה ולא תיכנע לשום לחצים ואיומים".

הכתבה עניינה אותך?

90%
10%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture