0%
תג מחיר

איש השמאל פרסם רשומה נגד מתיישבים ונתבע בעשרות אלפי שקלים

פעיל השמאל אריק אשרמן פרסם לפני כחודש פוסט בפייסבוק ובו תיעוד של מתיישבים הפולשים לטענת אשרמן לאדמות פרטיות של ערבים • בעקבות פרסום הפוסט הגישה המשפחה תביעת לשון הרע נגד אשרמן בסך 50,000 ₪

דודי סגל
8 תגובות
אריק אשרמן. צילום: פייסבוק

עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו הגיש תביעת לשון הרע בסך 50,000 ₪ לבית הדין לממונות 'ארץ חמדה', נגד פעיל השמאל אריק אשרמן אשר פרסם לפני כחודש פוסט בדף הפייסבוק שלו ובו תיעוד של מתיישבים הפולשים לטענת אשרמן לאדמות פרטיות של ערבים.

בכתב התביעה מתאר עו"ד יאדו כיצד בחר אשרמן להשמיץ את המשפחה היהודית ללא כל הוכחה: "ביום 27.2.24 ירדה המשפחה המתגוררת בכוכב השחר לטייל בגדות נחל ייטב שנמצא מתחת ליישוב. מדובר בשטח בר פתוח, בשטח אותו פוקד הציבור הכללי כדבר שבשגרה. לטיול לא היה אופי אלים או הפגנתי בשום צורה. לפתע הגיע הנתבע למקום והחל לצלם מרכבו את בני המשפחה, ולהאשים אותם על כך שהם נמצאים באדמות פרטיות של חקלאים, והטיח בהורים שהם נותנים חינוך לא טוב לילדים של הסגת גבול, ודוגמא רעה לילדים שהם פולשים, ולבסוף גם איים שיתקשר למשטרה. לאחר שסיים להאשים אותם שהם עוברים על חוקי המדינה עבר להאשים את בני המשפחה שהם עושים איסור נגד התורה. לאחר מכן עבר להטיח בהם דברים בלתי מציאותיים כי האדמות רשומות על שם החקלאים בטאבו הישראלי, שעה שאין טאבו ישראלי ביו"ש".

"זמן מה לאחר מכן הועבר לאב המשפחה, פוסט משמיץ שפרסם הנתבע ואשר כבר אותר בקבוצות של ערבים הגרים בסמוך בו הוא כתב הנתבע כדלקמן: "כך מחנכים.ות ילדים.ות? התשובה לשאלה איך משפחה דתיה פולשת לאדמה של לא יהודים.ות? "עם ישראל חי" עניתי שעם ישראל לא חי אם כך דורסים את התורה יורקים באלוהים".

עו"ד יאדו מדגיש בכתב התביעה כי פרסום הפוסט של אשרמן סיכן את חייהם של בני המשפחה למרות שלא עשו דבר: "מדובר בפרסום שקרי ומכפיש. הטענה כי המשפחה "פלשה" היא האשמת סרק. הטענה כי מדובר באדמה של "לא יהודים" טעונה הוכחה. מעבר לכך כל עוד מדובר בשטח פתוח, הרי שבלא שום גילוי דעת על איסור כניסה, אין איסור להיכנס, והמשפחה נכנסה כדין לשטח, לא כפולשת ולא כמסיגת גבול. הטענה כי ההורים דורסים את התורה ויורקים היא הכפשה מובהקת. הפרסום הופץ על ידי הנתבע ברשת וגרם להכפשה ולביזוי של התובעים. בנוסף, הפרסום הופץ באינסטגרם של הכפרים הערביים הסמוכים וגרם מן הסתם לרגשות איבה וסכסוך מיותר, כאשר הדמויות של בני המשפחה מפורסמות לשמצה לאומנית בקרב הציבור הערבי השכן", כתב יאדו.

עו"ד יאדו מסר: "אשרמן מגדיר עצמו כפעיל שלום אבל בפועל לא מפסיק לחרחר ריב, להתעבר על עניינים לא לו, ולהפיץ ברשתות טענות לא מבוססות שיש בכוחן לזרוע איבה ולהצית לריק את הגזרה".

הכתבה עניינה אותך?

98%
2%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.