0%
פנייה לנתניהו

צו 9: "אם תמשיך ככה, החמאס לא ירצה עסקה"

ההפגנות חוזרות: פעילי צו 9 יחסמו מחר את העברת המשאיות לרצועה • ראשי התנועה לנתניהו: "יש לך קלף מיקוח, אל תיתן אותו בחינם"

שוקי כץ
אין תגובות
צו 9: "אם תמשיך ככה, החמאס לא ירצה עסקה"
משאיות עמוסות בציוד הומניטרי ממתינות במעבר רפיח בדרכן לרצועת עזה. צילום: מוחמד עטיה/פלאש 90

בצל הסערה סביב הגברת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, והתיעודים המוכיחים כי חמושים משתלטים על משאיות הסיוע, בתנועת צו 9 שהובילה עד כה את חסימת הסיוע פנו היום (רביעי) במכתב לראש הממשלה נתניהו בדרישה שיפסיק באופן מידי את העברת הסיוע.

בתנועה פתחו את המכתב: "אנו עוקבים בדאגה אחרי הדיווחים על מספר המשאיות הנכנסות לרצועת עזה והתיעודים שמפורסמים בימים האחרונים של חמושים משתלטים על המשאיות. בלי שנחתמה עסקה, בכל יום גדל הסיוע שאתה מעביר לחמאס. במצב הנוכחי, לחמאס לא יהיה שום אינטרס לעסקה, כי אם אתה נותן לו הכל בחינם – אין סיבה שהוא ייתן תמורה".

עוד הוסיפו: "מאות משאיות האספקה לרצועת עזה שנכנסים מדי יום אינן סיוע הומניטרי אלא אספקה מיידית וחמצן עבור ארגון הטרור הרצחני חמאס שנלחם בנו. ישנם דרכים רבות בהם ניתן לדאוג לעזתים שלא כוללות חיזוק של ארגון הטרור".

לסיום קבעו: "גם אם תחליט להמשיך להעביר את הסיוע כמו שהוא עכשיו, אנחנו נהיה שם כדי לעצור אותו. לא ניתן יד לעסקה של "הכל תמורת כלום". הדבר מצטרף לדברי התנועה אמש בפניה לפעילים: "גיוס חירום, משאיות ה"סיוע ההומניטרי" מגיעות שוב לידיים של חמאס, ובמספר חסר תקדים – 419 משאיות! המספר הכי גדול מאז השביעי לעשירי. העסקה היחידה שאנחנו רואים היא הכל תמורת כלום! עד כמה אפשר להתרפס??!!"

"חמאס מקבל סיוע והפסקת אש, צה"ל יוצא מעזה, 6 שבועות הפסקת לחימה – ואנחנו מקבלים ארונות קבורה. 133 חטופים וחטופות נאנקים בשבי. אנחנו נהיה שם כדי להגיד – די! צו 9 עוצרים יחד את הסיוע לחמאס!" כתבו.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.