0%
השתלטו על יעדים

בקו ההגנה הראשון: לוחמי גולני תרגלו לחימה בלבנון

חטיבת גולני השלימה סדרת תרגילים במסגרת היערכותה ללחימה בצפון • בין התרגילים: דימוי השתלטות על יעדים ולחימה בתוואי שטח מורכבים • צפו בתיעוד

יענקי גולדן
תגובה אחת
לוחמי גולני בצפון. צילום: דו"צ

לוחמי חטיבת גולני נמצאים בקרב הגנה בגבול הצפון מזה כארבעה חודשים, במהלכו הם מוצבים בקו ההגנה הראשון, מבצעים מארבים ופטרולים על הגדר ופוגעים במחבלי חיזבאללה על הגבול.

בשבועות האחרונים, הגדודים של צוות הקרב החטיבתי של גולני השתתפו בתרגילים אשר שיפרו את מוכנות החטיבה לתרחיש לחימה צפוני.

לוחמי החטיבה התאמנו על השתלטות על יעדים בתוואי שטח המדמים את לבנון, והביאו לתוך התרגיל את לקחיהם ונסיונם המבצעי מהלחימה ברצועת עזה.

התרחישים, בין היתר, בחנו את יכולת ההתמודדות של הכוח עם טילי נ"ט של האויב, טיפול במטענים וחשיפתם תוך כדי תמרון, סגירת מעגלי אש בזמן מהיר וסיכול מחבלים בעזרת מודיעין מדויק. בנוסף, תרגלו פינוי פצועים בתנאים מורכבים.

כלל התרגילים התקיימו במקביל לקרב ההגנה בצפון ומתן מענה של הגדודים לאירועי אמת במרחב.

הכתבה עניינה אותך?

89%
11%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?