0%
הממשלה אישרה

צפת הוכנסה למסלול פיצויים מיוחד לעסקי תיירות בגליל עליון

בעקבות מאמצי ראש העיר יוסי קקון, הוכנסה צפת לראשונה למתווה הפיצויים המיוחד לעסקי התיירות בגליל העליון ● הממשלה אישרה היום (רביעי) את החלטת שר האוצר למענקי סיוע לעסקי ברשויות המקומיות בגליל העליון ● ראש העיר יוסי קקון: "נמשיך להילחם שגם העסקים במעגל השני של התיירות יקבלו את הפיצוי המגיע להם"

דודי סגל
אין תגובות
צפת הוכנסה למסלול פיצויים מיוחד לעסקי תיירות בגליל עליון
העיר צפת. צילום דב בער הכטמן (47)

בשורה טובה לעסקים בצפת: הממשלה אישרה היום (ד), את המתווה החדש שיכלול סיוע לעסקי תיירות ברשויות הסמוכות לקו העימות. המתווה החדש כולל לראשונה גם את העיר צפת בתוכו.
כזכור, בשבועות האחרונים פעל ראש העיר יוסי קקון מול משרד האוצר ומשרד הפנים, על מנת לכלול את צפת בתוך מתווה הפיצויים. הפעילות כללה גם שיתוף פעולה עם רשויות סמוכות, דיונים ארוכים בוועדות הכנסת ושיחות ישירות עם השרים ובכירי המשרדים.

בישיבת הממשלה היום, הועלתה הצעת משרד האוצר לפצות את עסקי התיירות בגליל העליון שניזוקו בעקבות המלחמה, גם ביישובים מחוץ לקו העימות, יישובים שלא פונו בהוראת פיקוד העורף, אך התיירות בהם הופסקה לחלוטין בעקבות המצב הביטחוני.

ראש העיר יוסי קקון הודה לשרי האוצר והפנים ובירך על החלטת הממשלה לכלול את עסקי התיירות של צפת במתווה הפיצויים, אך הוסיף כי ימשיך להאבק גם עבור העסקים במעגל השני של התיירות. "כל מסעדה, עסק מזון ועסקים דומים שנפתחים בצפת, עושים זאת על סמך הגעת מאות אלפי תיירים לעיר, מאז פרוץ המלחמה אין כל תיירות בצפת. צפת הפכה להיות קו העימות החדש, ועל הממשלה לפצות את העסקים שסופגים את הנזקים הישירים כמו שמונה חודשים".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture