0%
איום קיומי

צריך לתאם ציפיות מול הציבור: התחזית הקודרת של גדעון סער

כחבר ועדת המשנה המסווגת של ועדת חוץ וביטחון גדעון סער מספק תחזית קודרת לגבי העתיד הקרוב • יש בכיכר בטהרן שעון שמכוון לשנת 2040, בשנה הזו ישראל אמורה להיות מושמדת. זה יכול להיות גם קודם

שוקי כץ
5 תגובות
גדעון סער. צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90

בריאיון לפודקאסט הפוליטי "120 ואחת" בהגשת מורן אזולאי חוזר וטוען גדעון סער כי בהיבטים רבים המלחמה לא מנוהלת היטב, אם בכלל, וכחבר ועדת המשנה המסווגת של ועדת חוץ וביטחון הוא מספק תחזית קודרת לגבי העתיד הקרוב.

לדברי סער: "אי-אפשר ללכת לנוסחאות של העידן שלפני 7 באוקטובר. אנחנו שנים נהיה פה במלחמה קיומית והתפיסה של צבא קטן נכשלה ולא רלוונטית. מה שהממשלה הנוכחית הביאה לכנסת לא רלוונטי למציאות הישראלית".


כמו אביגדור ליברמן, שמדבר על תוכנית איראנית למתקפה כוללת על ישראל בשנים הקרובות, סער סבור שאיראן רוצה להשמיד את ישראל "אנחנו נמצאים באירוע מאוד ארוך, של שנים, וחשוב לתאם ציפיות מול הציבור. חלק מהציבור אומר 'תנו לי את החיים שהיו לי, בואו נחזור למה שהיה כאן, בוא נסיים את המלחמה הזו'. יש כאלו שיש להם קונספציה חדשה – הסכם עם סעודיה והכל יסתדר. לא. אנחנו נמצאים לפני איום קיומי, תוכנית השמדה של מדינות הציר שמובילה איראן".


לדבריו זה ייעשה באמצעות "החלשת ישראל והתשת ישראל. היעד ברור. יש בכיכר בטהרן שעון שמכוון לשנת 2040, בשנה הזו ישראל אמורה להיות מושמדת. זה יכול להיות גם קודם. זה לא רק חזון אידיאולוגי. הציר כולל את חיזבאללה, המיליציות השיעיות, חמאס, החות'ים בתימן. איראן דואגת לדחוף להם כל הזמן אמל"ח בהיקפים גדולים במטרה מוצהרת – השמדת מדינת ישראל. גם אף אחד לא דמיין את 7 באוקטובר".


על השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר, אומר סער: "לדעתי טועה מי שחושב שיש היום קונצנזוס ציבורי להקים מחדש את ההתיישבות בתוך עזה. מה שיהיה חשוב בשנים הקרובות זה לנסות לגבש מדיניות נכונה על בסיס קונצנזוס רחב ככל שניתן ולא ללכת לקצוות. זה יחייב גם ויתורים פוליטיים. דיברנו קודם על האסטרטגיה של נתניהו בשנים האחרונות לדבוק בגוש. הדבקות בגוש היא לא הדבר הנכון. צריך לבנות קונצנזוס הרבה יותר גדול ".

על כך שהציבור הולך ימינה , אמר סער. "טוב שכך. מול הסכנות חייבים לאמץ מדיניות ריאליסטית. מי שלא הבין מה הסכנה של ממשלה פלסטינית, לא הבין את הכשל בתחזוק חמאס, לא הבין לאן סינוואר חותר, וחשב שטוב שהוא יקבל טובות הנאה כלכליות ופועלים – לא יכול להוביל את מדינת ישראל. רק אנשים שהם מימין למרכז ובעלי תפיסת עולם ריאליסטית, לא קיצונית, לא משיחית, חכמה, פרגמטית, שמסוגלת גם לדבר אל העולם אבל נשענת על ניתוח נכון של המציאות ונחישות לעמוד באתגר היסטורי".

הכתבה עניינה אותך?

29%
71%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.