0%
מכה לאלוף המתעלל

בית המשפט הצבאי קיצר במחצית את הצו נגד פעיל ההתיישבות

ועדת הערעורים של בית המשפט הצבאי הורתה לקצר את צו ההרחקה מיהודה ושומרון נגד פעיל ההתיישבות אריאל דנינו משישה חודשים לשלושה • דנינו הוחזק במשך 7 חודשים במעצר מנהלי ומיד לאחר שחרורו קיבל את הצו

דודי סגל
אין תגובות
בית המשפט הצבאי קיצר במחצית את הצו נגד פעיל ההתיישבות
מפגיני ימין מוחים על מעצרו של אריאל דנינו. צילום: חיים גולדברג/פלאש 90

ועדת הערעורים של בית המשפט הצבאי החליטה אתמול (ב') על קיצור צו ההרחקה מיהודה ושומרון עליו חתם אלוף פיקוד המרכז, יהודה פוקס, שניתן לפעיל ההתיישבות וההסברה אריאל דנינו למשך שישה חודשים. הוועדה קבעה כי הצו יסתיים בעוד כחודשיים, שלושה חודשים לאחר שניתן. הוועדה קבעה כי אין הצדקה לתקופה הממושכת שהוקצבה לצו וקיצרה את הצו כך שיסתיים לפני תחילת שנת הלימודים, זאת על מנת לצמצם את הפגיעה במשפחתו של דנינו.

נזכיר, כי דנינו נעצר לפני שמונה חודשים והוחזק במעצר מנהלי במשך שבעה חודשים ללא משפט וללא ראיות. לאחר שחרורו לפני כחודש ניתן לו צו ההרחקה. את דנינו מייצגים עורכי הדין עדי קידר ונתי רום מארגון חוננו.

אריאל דנינו מסר: "אני שמח על קיצור ההרחקה, לאט לאט הצדק יוצא לאור. כמו שאמרתי בכל מקום – אני לא מסתיר את מעשיי וכל הצווים המנהליים שהוצאו נגדי הם רדיפה פוליטית מצד אלוף פיקוד המרכז ושר הביטחון. אני רוצה להודות לעורכי הדין נתי רום ועדי קידר מארגון חוננו על המאבק המשפטי הנחוש שניהלו למעני בכל ערכאה משפטית".

עו"ד עדי קידר ונתי רום מסרו בתגובה להחלטה: "ההחלטה מדברת בעד עצמה. לצערנו הרב האלוף פוקס שם זכויות היסוד של המתיישבים ביהודה ושומרון ללעג ולקלס שוב ושוב. נקיטת צעדים דרקוניים של צו הגבלה מנהליים ללא דין ודיין צריכה להיעשות רק במקרי קיצון. החלטת וועדת הערעורים להתחשב בפגיעה הקשה במשפחתו של אריאל דנינו הייתה צריכה להיות מלכתחילה של האלוף פוקס עצמו. אנו מקווים כי הרדיפה כנגד המתיישבים תיפסק".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture