0%
רוחות מלחמה

מחבלי חיזבאללה עשויים לפלוש: תסריט האימים של הקצינים הבכירים

קצינים בפיקוד הצפון מזהירים כי איום החדירה היבשתי לעבר יישובים בגבול הצפון לא הוסר • לטענתם, חיזבאללה עדיין מתרגל פשיטה על יישובים בצפון

יענקי גולדן
3 תגובות
מחבלי חיזבאללה עשויים לפלוש: תסריט האימים של הקצינים הבכירים
פעיל חיזבאללה סמוך לגבול עם ישראל. צילום: איל מרגולין/פלאש 90

קצינים בפיקוד הצפון מזהירים כי איום החדירה היבשתי לעבר יישובים בגבול הצפון לא הוסר, כך מפרסם אמיר בוחבוט באתר וואלה.

לדברי הקצינים, בניגוד לדעה הרווחת, כוח רדואן של חיזבאללה עדיין יכול לבצע התקפה מסודרת על הגבול, כולל מאמץ לחדור ליישוב או מוצב. "למה חיזבאללה לא עשה את זה עד עכשיו? כי הוא בחר לא לעשות את זה. אבל מי שחושב שחיזבאללה לא מתאמן על החדרת מחלקת לוחמים לשטח הישראלי טועה ומטעה", טענו הקצינים.

"הנחת העבודה של כולם צריכה להיות שחיזבאללה מסוגל להחדיר כוחות, לתקוע דגל ביישוב או במוצב צה"ל על הגבול ולשרוף מספר מבנים. מבחינתו זו יכולה להיות תמונת ניצחון. אסור לשכוח שמדובר בארגון טרור. פעולה כזו יכולה להשפיע על כל האזור. להטיל אימה על התושבים", הם אמרו.

עוד דווח כי חיזבאללה ממשיך להפעיל תצפיתנים וכוח קדמי של רדואן במרחב הגבול, במטרה להיערך להמשך הלחימה מה שגבה מחיר יקר של 400 מחבליםץ

גורמי ביטחון העריכו בשיחה עם וואלה כי למרות שצה"ל הסב נזק כבד לתשתיות חיזבאללה הוא לא ביטל את הכוונה להגיב על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה פואד שוכר, ועלול להשתלט על יישוב אחד לפחות כדי לייצר הישג טקטי.

הכתבה עניינה אותך?

85%
15%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture