0%

מבקר המדינה יפגש עם ליצמן: בודק את התנהלות המדינה במשבר הקורונה

אנשי משרד המבקר כבר החלו להיפגש עם גורמים שונים שהיו שותפים למאבק בנגיף הקורונה, בין השאר, בשבוע הבא תתקיים פגישה עם נציגי מכון ויצמן שבה ינסו לבהר את פרטי הסכסוך בין המכון לבין משרד הבריאות, הדו"ח צפוי להתפרסם רק בשנה הבאה ולכלול את המוכנות להתפרצות גל שני

מערכת המחדש
אין תגובות
ליצמן

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן החל לזמן נציגים משלל המשרדים הממשלתיים והחברות הקשורות למאבק בקורונה כדי לבחון את התנהלות משרד הבריאות בתקופה זו – כך פורסם הערב (שני) לראשונה בתוכנית חיסכון בחדשות 12 . לפי הפרסום כבר בשבוע הבא ייפגשו אנשי משרד המבקר עם נציגי מכון ויצמן

אנשי המבקר כבר קיימו פגישה ראשונה עם מנהלי מעבדות הבדיקה, איתם דנו על ניהול מערך הבדיקות במהלך משבר הקורונה, שעורר הדים רבים בציבור. בשבוע הבא כאמור ייפגש המבקר עם מכון ויצמן, שהודיע בתחילת החודש על הפסקת ההתקשרות שלו עם משרד הבריאות בשל "הטלת דופי והעלאת טענות חסרות שחר כלפי המכון".

בהמשך החודש ייפגש מבקר המדינה עם המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, איתמר גרוטו, ועם מנכ"ל המשרד היוצא, משה בר סימן טוב. מאז עזב את משרדו העביר שר הבריאות לשעבר, יעקב ליצמן ביקורת על התנהלותו של בר סימן טוב ואף אמר בריאיון כי "נתניהו נענה לפחדים של מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב. הייתה בהלת יתר". על כך הגיב כי הוא אמנם "מכבד את ליצמן" אך המשרד "ממשיך להיערך".

במשרד המבקר מעריכים כי פרסום הדוח המלא על כל מסקנותיו יקרה רק בתחילת שנת 2021, והוא יכלול גם ביקורת על היערכות משרד הבריאות לגל השני, שצפוי בעונת החורף בשנה הבאה.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה לחדשות 12 כי "המשרד מברך כל בדיקה שתעשה על מנת להערך ולהשתפר לקראת אפשרות של גל נוסף".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.